Αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου σε 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως ανακοίνωσε το Ιράκ

Την αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου του Ιράκ, σε 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιοι του ιρακινού υπουργείου Πετρελαίου.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου, Ασέμ Τζιχάντ, «το επίπεδο της παραγωγής αργού πετρελαίου ανήλθε στα 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο παραγωγής από την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεϊν». Το 1,9 εκατ. από αυτά αναμένεται να εξάγονται σε ημερήσια βάση από τα λιμάνια της Μπάσρα και του Κουρ Αλ-Αμίγια, ενώ 300.000 βαρέλια επιπλέον εξάγονται από το τουρκικό λιμάνι του Τζιχάν στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, το υπουργείο έχει υιοθετήσει μια νέα πολιτική, σε ότι αφορά την ενίσχυση των ξένων επενδύσεων στον πετρελαϊκό τομέα και την αποτροπή του λαθρεμπορίου. Όπως είπε, τα μέτρα ασφαλείας αποσκοπούν να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει παράνομη διακίνηση πετρελαίου από το Ιράκ, μέσω του συνοριακού σημείου Ibrahim Khalil μεταξύ Τουρκίας-Ιράκ και της τοποθεσίας al-Fao, το νοτιότερο σημείο του Ιράκ.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr