Κλείσιμο

Αυξήσεις 8% διεκδικεί η ΓΣΕΕ

Ποσοστιαίες αυξήσεις 8% θα διεκδικήσει η ΓΣΕΕ κατά την διάρκεια των συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα με τις εργοδοτικές οργανώσεις των βιομηχάνων, των εμπόρων και των επαγγελματο-βιοτεχνών. Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε να αποστείλει στους εργοδότες, το κείμενο καταγγελίας της υφιστάμενης σύμβασης ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις, ενώ ζητά τη μείωση του χρόνου εργασίας.
Για πρώτη φορά στα αιτήματα συμπεριλαμβάνονται διεκδικήσεις που αφορούν την αντιμετώπιση της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας, τους αλλοδαπούς εργαζόμενους και την χορήγηση αυξημένης άδειας στους πάσχοντες από AIDS, στους διαζευγμένους που έχουν παιδί μέχρι 12 ετών καθώς και στα άτομα με αναπηρίες.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γιάννης Μανώλης, τόνισε ότι οι κατώτεροι μισθοί στην Ελλάδα είναι κατά 50% μικρότεροι από τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς. Τόνισε ότι η ΓΣΕΕ διεκδικεί αυξήσεις που να καλύπτουν την ακρίβεια του τελευταίου χρόνου, τον πληθωρισμό, την αύξηση του ΑΕΠ, αλλά και τη συμμετοχή στην περιβόητη - όπως τη χαρακτήρισε - σύγκλιση.
Πηγή: skai.gr