Περιφέρεια Αττικής: Παράταση έως 21/12 για ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων ύψους 200 εκατ. ευρώ

Παρατείνεται μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ύψους 200 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Η παράταση δίδεται εν αναμονή της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του αιτήματος της Περιφέρειας Αττικής για τη διεύρυνση των ΚΑΔ, καθώς και των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις για παράταση της καταληκτικής προθεσμίας.

Η τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης, με δικαίωμα συμμετοχής επιπλέον ΚΑΔ θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρηματικών κλάδων που πλήττονται από την πανδημία. Έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι αναγνωρίζουμε το μέγεθος των οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων των επιχειρηματιών και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη στήριξή τους. Για το λόγο αυτό έχουμε υποβάλει και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. αίτημα για να συμπεριληφθούν στην πρόσκληση επιπλέον ΚΑΔ πληττόμενων επιχειρήσεων, σε συνεργασία πάντα με τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών».

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη διασφαλίστηκαν, επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα, ενώ η μέθοδος διάθεσης του ποσού αυτού θα καθοριστεί στην επικείμενη τροποποίηση της πρόσκλησης.

Συνολικά λοιπόν, το ποσό που θα διατεθεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Αττικής είναι 250 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ