Ασφυκτιούν οι τουριστικές επιχειρήσεις

Αντιμέτωπες με οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ απο ξένους τουριστικούς πράκτορες βρίσκονται πολλές ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών της χώρας απο τον Αύγουστο έως σήμερα.

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία από τις χώρες προέλευσης των πελατών του ελληνικού τουρισμού είναι εξαιρετικά αρνητικά, καταγράφοντας πτώσεις στις προκρατήσεις μέχρι και 50%.

Αιτία η παγκόσμια οικονομική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας.

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σε επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία, Οικονομίας & Οικονομικών, Εσωτερικών και Απασχόλησης, το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αρνητική πολιτική των τραπεζών, που φθάνει πολλές φορές στα όρια της τοκογλυφίας, έχει φέρει τις τουριστικές επιχειρήσεις στο χείλος της κατάρρευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος ζητά άμεσα τη σύνδεση της κρατικής ενίσχυσης προς τις τράπεζες με τη χρηματοδότηση και των τουριστικών επιχειρήσεων, συγκράτηση του περιθωρίου κέρδους στα επιτόκια των τραπεζών, κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων και εξαίρεση απο το ενιαίο τέλος ακινήτων.
Πηγή: skai.gr