Κουτεντάκης: Να μην ανασταλεί μονομερώς η περικοπή στις συντάξεις

Την ανάγκη συμφωνίας με τους θεσμούς για να εφαρμοστεί το μέτρο αναστολής της περικοπής των συντάξεων επανέλαβε την Πέμπτη ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης. "Δεν πρέπει αυτό να γίνει μονομερώς γιατί θα δώσει μια λάθος εικόνα στο διεθνές ακροατήριο" προειδοποίησε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. 

Όπως επανέλαβε στον Real FM ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, λογιστικά είναι εφικτό να μην εφαρμοστεί το μέτρο περικοπής των συντάξεων, άρα δεν θα εφαρμοστούν και τα αντίμετρα. Όμως, όπως επισήμανε, έχει σημασία τι έχει συμφωνηθεί.

Ο κ. Κουτεντάκης υποστήριξε ότι "η ολοκλήρωση του προγράμματος είναι μια θετική ιστορική στιγμή. Ωστόσο, τόνισε ότι "χρειάζεται προσοχή, σοβαρότητα και συνέπεια στην οικονομική πολιτική ώστε να είναι σαφές στα διεθνή ακροατήρια και τους πολίτες ότι πλέον η χώρα δεν θα κινδυνεύσει να βρεθεί στην κατάσταση του 2010".

"Τα πλεονάσματα του 3,5% για μια πενταετία και 2,2% κατά μέσο όρο έως το 2060 είναι διατηρήσιμα" εκτίμησε δε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους. 

Ο κ. Κουτεντάκης κάλεσε τον πολιτικό κόσμο "να συζητήσει πλέον επί της ουσίας για την επόμενη μέρα και να μην αναλώνεται απλά και μόνο σε μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση". "Να ακούγονται οι διαφορετικές απόψεις και θέσεις, αλλά σε κάποια ζητήματα θα πρέπει να υπάρχει σύνθεση" εξήγησε. 

Πηγή: skai.gr