Απερρίφθη αίτημα για εξεταστική επιτροπή

Απέρριψε ο υπουργός Απασχόλησης το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων.

Όπως είπε υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες όμως δεν αφορούν την κυβέρνηση και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για κομματικό μικρεμπόριο.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του κόμματός του.

Πρότεινε τη σύσταση εξεταστικής που θα ελέγξει τι γινόταν στα ταμεία και στο παρελθόν.

Η Αλέκα Παπαρήγα επέρριψε ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση των ταμείων δείχνοντας ευθέως το ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, με τη σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών Αθηνών αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς θα συμβεί με την υπόθεση των ομολόγων. Οι περαιτέρω χειρισμοί βρίσκονται πλέον στα χέρια του εισαγγελεά εφετών Γιώργου Κολιοκώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σώμα των εφετών προκρίνει μέχρι στιγμής τον ορισμό δυο εφετών ανακριτών έναν τακτικό και έναν επίκουρο οι οποίοι θα κληθούν μετά την άσκηση διώξεων κατά παντός υπευθύνου να προσωποποιήσουν τις κατηγορίες για κάθε έναν απο τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι εαν αύριο θα έχουμε τελικά διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων ή όχι. Κι αυτό διότι προ ημερών υπήρχε δήλωση του κυρίου Κολιοκώστα ο οποίος ανέφερε ότι υπήρχαν περισσότερες απο επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Αν δεν συμβεί αυτό η υπόθεση θα τραβήξει τουλάχιτον μέχρι τον Σεπτέμβριο, σημείο στο οποίο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες υπάρχουν αντιδράσεις από ανώτατα δικαστικά κλιμάκια που ζητούν κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων εδώ και τώρα.

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ καθώς οι δυο εισαγγελείς Λιόγας και Πεπόνης ζητούν την άσκηση διώξεων για απάτη σε βάρος του δημοσίου, απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύσταση εγκληματικής συμμορίας, φοροδιαφυγή και υπόθαλψη εγκληματία.

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων παρέδωσε το πόρισμα της στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σχετικά με τους φορολογικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Ακρόπολις, ενώ ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα παραδοθεί και το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής Ζορμπά για το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: skai.gr