Αντιδράσεις για οικονομικούς μετανάστες

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία 8.350 πολίτες από τις χώρες αυτές, οι μισοί Πολωνοί, εισέρχονται κάθε μέρα στο βρετανικό έδαφος. Ένας αριθμός από αυτούς εγκαθίστανται μόνιμα σε αγγλικές πόλεις, ορισμένοι εργάζονται προσφέροντας φθηνά μεροκάματα και ένας αριθμός απ' αυτούς δεν κάνει τίποτα, αλλά ζει με τα ωφελήματα που γενναιόδωρα δίνει το κράτος κοινωνικής πρόνοιας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.Το κράτος τους εξασφαλίζει στέγαση, βοηθήματα για τα καθημερινά έξοδα, τα έξοδα των σχολείων για τα παιδιά, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.

Στο τελευταίο οικονομικό έτος, τα οικονομικά ωφελήματα που απορρόφησαν οι οικονομικοί μετανάστες από το κράτος της κοινωνικής πρόνοιας υπολογίστηκαν στα 150 εκατομμύρια λίρες. Όπως είναι φυσικό τη δημοσίευση αυτών των στοιχείων έχουν προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις στην βρετανική κοινή γνώμη.

Ο επικεφαλής της επιτροπής που παρακολουθεί την άφιξη των οικονομικών μεταναστών στην Αγγλία Σερ Αντονι Γκρην, δήλωσε: Το πραγματικό μήνυμα είναι ότι οι οικονομικοί μετανάστες που έρχονται από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προκαλούν μεγάλη πίεση στην κοινωνική μας υποδομή. Π.χ. Το ένα εκατομμύρια νέα σπίτια που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν θα χρειασθούν μόνο για τους οικονομικούς μετανάστες. Η κοινή γνώμη θέλει να μπουν αυστηροί περιορισμοί στους οικονομικούς μετανάστες όσον αφορά την είσοδο τους στην Αγγλία και τη χορήγηση άδειας εργασίας.

Ήδη υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί για τους πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας αλλά τους ξεπερνούν αφού αντιμετωπίζονται πολύ ελαστικά από τις βρετανικές αρχές. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Αγγλία 750.000 παιδιά. Το ένα τέταρτο απ' αυτά είναι παιδιά μεταναστών.

Η αυξανόμενη καθημερινά παρουσία των οικονομικά μεταναστών και οι πολύ υψηλές τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο οδηγούν στην έξοδο χιλιάδων Βρετανών από την πρωτεύουσα για να λύσουν το στεγαστικό τους πρόβλημα σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το πρόβλημα της στέγης στο Λονδίνο οδηγεί στην έξοδο από την πρωτεύουσα 20.000 άτομα κάθε μήνα.
Πηγή: skai.gr