Αναβρασμός στα ΕΛΠΕ

Κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις - όπως κατηγορείται - εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, με αφορμή την απειλή για 10ημερη απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόρριψη των αυξήσεων, μέχρι και 25%, στους μισθούς τους για το 2005.
Ο κ. Ρουσόπουλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και ότι η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα, εκφράζοντας, ωστόσο, τη διαφωνία του με την κινητοποίηση αυτή, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, έκανε λόγο για «πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων και της εταιρίας» τα οποία - όπως είπε - «δε θα περάσουν». Ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της εταιρείας μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία χωρίς να χρειάζονται παρεμβάσεις, ενώ είναι πρόθυμος να ακούσει τους εργαζομένους εάν του ζητηθεί.
Η διοίκηση των ΕΛΠΕ σταμάτησε το διάλογο με τους εργαζόμενους για τη συλλογική σύμβαση και τους ζητά την επανέναρξη του διαλόγου από νέα βάση.
Η αποκρατικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), Τίμο Χριστοδούλου.
Πηγή: skai.gr