Αναστέλλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της η Folli Follie

Αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αναστείλει την διαπραγμάτευση της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπέβαλλε η Folli Follie.

Η εταιρεία επικαλείται ως αιτία την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία.

Η Filli Follie έχει παραγγείλει έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

Η μετοχή έχει χάσει σχεδόν το 71% της αξίας της σε βάθος ενός μηνός και το 55% από τις 5 Μαΐου, όταν δηλαδή δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του αμερικανικού επενδυτικού οχήματος QCM, το οποίο αμφισβητούσε τα οικονομικά αποτελέσματα και το εύρος του δικτύου καταστημάτων της Folli Follie.

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται στα 321 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: Skai.gr