Ανασκευάζει ο διοικητής του ΙΚΑ τα περί επιβάρυνσης

Για «παρερμηνεία» των δηλώσεών του στη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κάνει λόγο σε διευκρινιστική του δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Γ. Βαρθολομαίος. «Τα όποια ποσά ανέφερα που θα προκύψουν ως επιβάρυνση στο Ιδρυμα, αποτελούν συνέπεια αποκλειστικά και μόνο της εφαρμογής του νόμου 3029 του Δημήτρη Ρέππα και σε καμία περίπτωση της υπό ψήφιση διάταξης με την οποία δε δημιουργείται η οποιαδήποτε επιπλέον επιβάρυνση» αναφέρει ο κ. Βαρθολομαίος. «Οποιεσδήποτε άλλες κρίσεις και σχόλια δεν έχουν στόχο το δήθεν ενδιαφέρον για το ΙΚΑ, αλλά τη δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος μιας εξυγιαντικής πολιτικής, που αποτελεί μονόδρομο εκεί που έχουν φθάσει τα πράγματα με το ασφαλιστικό των τραπεζών» καταλήγει ο διοικητής του ΙΚΑ.
Απαντώντας στου φόβους που εκφράζονται για την ένταξη των ταμείων των τραπεζών στο ΙΚΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε ότι η σύνταξη στο ΙΚΑ είναι εγγυημένη από το σύνταγμα και δεν κινδυνεύει.
Ο κ. Ρουσόπουλος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «φαρισαϊσμό» το να ανησυχούν αυτοί που δεν ήταν συνεπείς ούτε στις δικές τους νομοθετημένες ρυθμίσεις για το ΙΚΑ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν κατέβαλαν το 1% του ΑΕΠ στον Οργανισμό, ενώ στις 8/3/2004 ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς το ΙΚΑ έφταναν τα 9.2 δισ. ευρώ από τα οποία τα μισά αναλογούσαν στο ΙΚΑ. «Οι του ΠΑΣΟΚ αγόραζαν βερεσέ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.
Εν τω μεταξύ, ο Μιλτιάδης Έβερτ επανακατέθεσε, εμπρόθεσμα, την τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζών. Ζητά σύνταξη αναλογιστικής μελέτης από διεθνή οργανισμό που θα προσδιορίζει το κόστος από την ένταξη στο ΙΚΑ των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζών.
Στην αιτιολογική του έκθεση, περιλαμβάνει και τη χθεσινή δήλωση του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου, ότι με την προωθούμενη ρύθμιση το ΙΚΑ θα επιβαρυνθεί 9 δισ. ευρώ για την κύρια σύνταξη των υπαλλήλων των τραπεζών και ότι σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και τα 4 δισ. ευρώ που αφορούν στην επικουρική ασφάλιση.
Πηγή: skai.gr