Αναγκαία η αναμόρφωση του Ασφαλιστικού

Αναγκαία χαρακτήρισε την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού συστήματος ο υπουργός Απασχολήσης, Βασίλης Μαγγίνας, από το βήμα της Βουλής.

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν να διατηρηθεί η διάκριση των ορίων ανδρών και γυναικών.

Ο κ. Μαγγίνας ανέφερε επίσης ότι το υπάρχον καθεστώς για τα βαρέα και ανθυγιεινά, το οποίο ισχύει από τη δεκαετία του 1960, είναι αναχρονιστικό.

• Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το προσχέδιο της επιτροπής σοφών για τον καθορισμό της ατζέντας με τις βασικές προτεραιότητες του Ασφαλιστικού.

Ο υπουργός Απασχόλησης θα αποστείλει άμεσα επιστολή προς τους κοινωνικούς εταίρους για την έναρξη διαλόγου.

Η δέσμευση του πρωθυπουργού να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και να μην μειωθούν οι συντάξεις είναι σημαντική, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς.

Επισήμανε ωστόσο ότι η ΓΣΕΕ θα προσέλθει στο διάλογο για Ασφαλιστικό, εφόσον διευκρινιστούν οι πηγές από τις οποίες θα καλυφθούν οι ελλείψεις στα αποθεματικά των ταμείων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Καλιάνος αναπληρωτής πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος της ΔΑΚΕ δήλωσε ότι η παράταξη του αντιτίθεται στη μείωση των συντάξεων, στην αύξηση των ορίων ηλικίας, καθώς και στην αύξηση των εισφορών.
Πηγή: skai.gr