Αλογοσκούφης: Μεταρρυθμίσεις και απορρόφηση πόρων προτεραιότητες στην οικονομία

Η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης και η βελτίωση στις απορροφήσεις των κοινοτικών πόρων είναι οι πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης στο χώρο της οικονομίας, δήλωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Φώλιας δήλωσε ότι η επιτάχυνση στις απορροφήσεις κοινοτικών πόρων, θα επιτευχθεί μέσω της νέας αναθεώρησης του τρίτου (Γ‹) κοινοτικού πλαισίου στήριξης.
Το πρωί ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία του προγράμματος των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Μετά τη συνάντηση ο υπουργός είπε ότι οι δείκτες της οικονομίας ανταποκρίνονται θετικά μετά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στους τομείς της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανεργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τη συνάντηση απασχόλησε και το θέμα του ασφαλιστικού.
Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει στον χειρισμό του θέματος με προσεκτικές κινήσεις, αποφεύγοντας αιφνιδιασμούς των συνδικαλιστικών φορέων και προδικασμένες αποφάσεις που τυχόν πυροδοτήσουν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.
Πηγή: skai.gr