Αλέξης Πατέλης: Η  Ελλάδα δε θα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη

Κόντρα στις προβλέψεις σχετικά με τη ύφεση της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters που έδωσε στο πλαίσιο του 9ου Greek Investment Forum-New York, δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη».

Μάλιστα, προσέθεσε ότι η εκτίμηση του στηρίζεται τόσο στη διάρκεια του lockdown συγκριτικά με άλλες χώρες, όσο και σε ποσοτικά στοιχεία, όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ή οι μεταφορές που δείχνουν ότι η οικονομία επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι, παρά την πανδημία, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα δεν πάγωσε. Παρέθεσε δε ενδεικτικά παραδείγματα επενδύσεων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Applied Materials, η CVC και η BCP Partners.

Ο κ. Πατέλης επισήμανε πως, εκτός από την προσέλκυση επενδύσεων, «θα προσπαθήσουμε, βασιζόμενοι στην καλή εικόνα που εξέπεμψε η Ελλάδα από τη διαχείριση του κορωνοϊού, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας αλλά και συνολικά εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να φέρουμε κάποιους από τους 800.000 συμπολίτες μας που έφυγαν από την Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης».

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει για τη χώρα μας και την Ευρώπη το έκτακτο πακέτο στήριξης επί τη βάσει της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, δήλωσε ότι εκτός του ύψους των πόρων που θα διατεθούν, εξίσου μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος διαχείρισης τους. «Ως κυβέρνηση εργαζόμαστε αδιαλείπτως ώστε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που θα λάβουμε. Θα εκμεταλλευτούμε την περίοδο του καλοκαιριού ώστε να καταρτίσουμε ένα σχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε ως πρόταση στην Ε.Ε. το φθινόπωρο».

Πηγή: skai.gr