"Αξιοκρατικά κριτήρια στις προσλήψεις"

"Αξιοκρατικά κριτήρια στις προσλήψεις"

Στην καθιέρωση ίδιου καθεστώτος στους διαγωνισμούς του δημοσίου, για όσους έχουν εργαστεί σε προγράμματα stage είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, προχωράει η κυβέρνηση.

Αυτό που εξετάζεται ως πιθανότερο σενάριο είναι η κατάργηση της μοριοδότησης που ισχύει σήμερα μόνο για το δημόσιο τομέα.

Ο υπουργός Eσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ, με βάση αξιοκρατικά κριτήρια.

"Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ με αίσθημα δικαίου για όλα τα παιδιά της Ελλάδας" δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα καταργηθεί η συνέντευξη για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και θα προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός για τις προσλήψεις γενικών διευθυντών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι τα κενά που πιθανόν να δημιουργηθούν απο την μη ανανέωση συμβάσεων stage, θα καλυφθούν προσωρινά με προσλήψεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ.

Στο μεταξύ, να καταθέσει στοιχεία που αφορούν καταγγελίες για προεκλογικές προσλήψεις stage στο Δημόσιο, κάλεσε ο ανακριτής τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.

Αντιδράσεις για τα stage

"H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, προχωρεί σε αποφάσεις που εκδικούνται χιλιάδες παιδιά τα οποία εργάζονται στα Προγράμματα stage στο Δημόσιο Τομέα αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση" δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα.

"Συνθλίβοντας τα όνειρα χιλιάδων νέων ανθρώπων δεν μειώνονται τα δημόσια ελλείμματα, φωτίζεται απλώς το έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ" δήλωσε και ο Αντώνης Σαμαράς για τα stage.

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βυθισμένη στο χάος των συναρμοδιοτήτων και στην ασυνεννοησία των υπουργών της εκφράζει τις αντιφατικές προθέσεις της για τη μοριοδότηση των συμβασιούχων και των προγραμμάτων stage", δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος και προσέθεσε ότι "πρώτο το ΠΑΣΟΚ το 2003 εφάρμοσε προγράμματα stage στο στενό δημόσιο τομέα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση Καραμανλή ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με τη μοριοδότησή του, καθώς επρόκειτο για προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων. Αν το ΠΑΣΟΚ ξανανοίξει το θέμα των μοριοδοτήσεων θα είναι ανακόλουθο, ανάλγητο, απέναντι στους ανέργους που θα αφήσει, αλλά θα παραβιάσει και την κοινοτική νομοθεσία, καθώς αυτή αποτελεί στοιχείο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας".

"Η κυβέρνηση - με άλλοθι την υπερμεγεθυμένη κρίση - στερεί το δικαίωμα στη ζωή σε χιλιάδες νέα παιδιά. Αντί να αρχίσει το πρόγραμμα της νέας λιτότητας απ΄ τους έχοντες και κατέχοντες ξεκινά από την μη προνομιούχο νέα γενιά. Αυτή είναι η σοσιαλιστική πρόταση του ΠΑΣΟΚ" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης.

Πηγή: skai.gr