Ακρίβεια: Όπλο η πληροφόρηση

Στο τέλος Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών και Αγοράς (ΕΣΚΑ).

Ο υπουργός τόνισε τη σημασία των πιστοποιημένων ενώσεων καταναλωτών στην προσπάθεια κατά της ακρίβειας, καθώς όπως είπε Η ακρίβεια είναι σαν το τανγκό. Χρειάζεται δύο για να το χορέψουν.

Ακόμα, έστειλε για ακόμα μία φορά μήνυμα προς τους κερδοσκόπους, λέγοντας ότι ολιγοπωλειακές και μονοπωλιακές καταστάσεις θα ελέγχονται και θα πατάσσονται.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Βλάχος, γνωστοποίησε ότι το προσεχές διάστημα θα πάει στη Βουλή ο νόμος για την ενοποίηση των προστίμων στην αγορά, τα οποία – όπως είπε θα είναι αυστηρότερα.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΚΑ, Ι. Παπατζανής, σημείωσε ότι οι καταγγελίες των καταναλωτών για ακρίβεια είναι πάρα πολλές και πληθαίνουν συνεχώς, ανέφερε ότι το μποϊκοτάζ είναι ένα όπλο που έχουν στα χέρια τους οι καταναλωτές, αλλά σημείωσε πρωτίστως την σημασία της πληροφόρησης των πολιτών.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Δ. Σκιαδάς, αναφέρθηκε στη σημασία της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον έλεγχο της αγοράς, ενώ ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Γ. Οικονόμου, σημείωσε πως οι καταναλωτές θα πρέπει να καταλάβουν ότι σκοπός της κεντρικής εξουσίας δεν είναι η εξόντωση του επιχειρηματία με τα πρόστιμα, αλλά η αποθάρρυνσή τους από πρακτικές που δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού.
Πηγή: skai.gr