Άγκυρα: Η... VW χάνει από την ακύρωση του εργοστασίου της στην Τουρκία!

Από την ακύρωση εργοστασίου της στην Τουρκία χάνει... η Volkswagen ισχυρίστηκε την Κυριακή ο τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ. “Χάνει μια προσοδοφόρα επένδυση στη χώρα” δήλωσε ο Τούρκος υπουργός. 

"Η Τουρκία πρόκειται να γίνει παγκόσμιο παραγωγικό αστέρι κατά την προσεχή περίοδο" σχολίασε ο Βαράνκ σύμφωνα με τον ιστότοπος T24 κατά τη διάρκεια συνάντησης με τούρκους οικονομικούς συντάκτες. "Δεν είμαστε εμείς, αλλά η Volkswagen, που θα χάσει με αυτήν την κίνηση". " 

Όπως ανακοινώθηκε, ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι εγκατέλειψε σχέδια για παραγωγική μονάδα στη δυτική επαρχία της Μανίσα (Μαγνησία). Ο επίσημος λόγος για την ακύρωση της επένδυσης, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ήταν η χαμηλή ζήτηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όμως τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της VW Χέρμπερτ Ντις, δήλωσε ότι η εταιρεία εγκαταλείπει τα σχέδια για άνοιγμα ενός νέου εργοστασίου στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους. 

Η Volkswagen παραδέχτηκε ότι ''παραπλάνησε τους επενδυτές της με πολιτικές αποφάσεις'', δήλωσε ο Βαράνκ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι σίγουρη για το εγχώριο πρότζεκτ της στην αυτοκινητοβιομηχανία. “Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές στους επενδυτές” επέμεινε. 

Είπε ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι προέτρεψαν τους αξιωματούχους της Volkswagen να λάβουν οικονομική απόφαση, και όχι πολιτική, και διαβεβαίωσαν ότι η απόφαση της γερμανικής εταιρείας δεν θα βασίζεται ποτέ στην πολιτική. 

Η Volkswagen τον Οκτώβριο του 2019 δήλωσε ότι θα αναβάλει την τελική απόφαση για ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία εν μέσω των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας εναντίον Κούρδων μαχητών στη Συρία. 

Ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων ρευστοποίησε το τουρκικό παράρτημά του ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός BloombergHT την περασμένη εβδομάδα. 

Πηγή: ahvalnews