Αδιαπραγμάτευτη η διαφάνεια

Την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των ομολόγων έχει ζητήσει να ενημερώσει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Τόνισε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αντιμετώπισης του θέματος, τόσο θεσμικά, όσο και για την απόδοση ευθυνών, όπου χρειάζεται.

Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση παραμένουν αδιαπραγμάτευτα, η διαφάνεια και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος, επισημαίνοντας με έμφαση, ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

Ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει εάν είναι σκάνδαλο το θέμα των ομολόγων, ενώ σε ερώτηση, αν αποφεύγει τον κ. Τσιτουρίδη, περιορίστηκε να δηλώσει ότι υπάρχουν πολλές ανακρίβειες και μυθεύματα στα οποία πρέπει να μπει ένα τέλος.

Ο κ. Αλογοσκούφης έχει ζητήσει να ενημερώνει για την υπόθεση των ομολόγων, την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός, είπε ακόμη, ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα ταξίδια που έκανε πρόσφατα στην Ουάσιγκτον και στην Αυστραλία.

Στην Ουάσιγκτον συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και ανέλυσαν την πολύ καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και το ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην Αυστραλία, είχε συναντήσεις με τον ομολόγό του, καθώς και με εκπροσώπους των κυβερνήσεων της Βικτώριας και της Νέας νότιας Ουαλίας.

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης ,σημείωσε, ότι η ομογένεια στην Αυστραλία, παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα.

Φουρτούνα χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση των ομολόγων.

Όπως είπε, όταν η εικόνα θα είναι καθαρή, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, όχι για επικοινωνιακούς λόγους αλλά για να εκλείψουν τα νοσηρά φαινόμενα.

Νέες αποκαλύψεις. Όπως αποκαλύπτεται από σημερινά δημοσιεύματα, ακόμη 160 εκατομμύρια ευρώ εμφανίζονται να έχουν μεταφερθεί από το Λογαριασμό Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης προς το λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης του ΟΑΕΔ χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση της επιτροπής διαχείρισης του ΛΑΕΚ.

Αυτές οι αποκαλύψεις επιτείνουν το δυσμενές κλίμα για την κυβέρνηση εντείνοντας και τις πιέσεις υπουργών και κορυφαίων στελεχών προς τον Πρωθυπουργό, να προχωρήσει σε αμιγώς πολιτικές πρωτοβουλίες.

Για την ώρα πάντως, ο Κώστας Καραμανλής τελεί εν αναμονή των πορισμάτων των επιτροπών Ζορμπά και Κεφαλαιαγοράς, προτού προχωρήσει σε παρεμβάσεις οι οποίες, για την ώρα τουλάχιστον θα είναι θεσμικού χαρακτήρα.
Πηγή: skai.gr