Υπάρχουν τρόποι να φροντίσεις τα ρούχα σου δίνοντάς τους διάρκεια ζωής

Η βιομηχανία της μόδας είναι η δεύτερη πιο ρυπογόνος βιομηχανία μετά από εκείνη του πετρελαίου. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν γιατί είναι απαραίτητο να επενδύσει κάνεις σε ρούχα καλής ποιότητας, τα οποία θα αντέχουν και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.

Η βιώσιμη μόδα δεν περιορίζεται μόνο στα ρούχα που κατασκευάζονται με συγκεκριμένες πρακτικές, αλλά έχει να κάνει και με όλο τον κύκλο ζωής ενός ρούχου. Η βιωσιμότητα εξάλλου είναι ένα κίνημα που προωθεί την αλλαγή στη βιομηχανία της μόδας προς μια πιο οικολογική κατεύθυνση.

Ακόμα όμως κι αν στην ντουλάπα σου έχεις ρούχα τα οποία προέρχονται από Fast fashion brands, μπορείς να τα συντηρήσεις κάνοντας τα πιο ανθεκτικά προκειμένου να αντέξουν περισσότερα χρόνια μειώνοντας έτσι το οικολογικό αποτύπωμα σου στον πλανήτη.

Η φροντίδα του ρούχου είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να είναι καθαρό αλλά να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Διάβασε τις οδηγίες πλυσίματος

Το πλύσιμο των ρούχων είναι πολύ σημαντικό για να αντέξουν περισσότερο. Είναι εύκολο και βολικό να βάζουμε τα πάντα στο πλυντήριο ή και το στεγνωτήριο, αλλά αν δεν διαβάζεις τις οδηγίες του πλυσίματος ενός ρούχου κατά πάσα πιθανότητα θα το φθείρεις πιο γρήγορα.

Επένδυσε στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα

Όταν ψωνίζεις πιο ποιοτικά εξασφαλίζεις και τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής ενός ρούχου. Ο λόγος είναι πως μπορείς να επιλέξεις πιο ανθεκτικά υφάσματα που είναι ταυτόχρονα και διαχρονικά. Επιπλέον όταν αγοράζεις πιο προσεκτικά μπορείς δυνητικά να ξοδέψεις λίγο περισσότερα για να επενδύσεις σε ποιοτικά κομμάτια.

Επιδιόρθωσε μικροφθορές

Η επιδιόρθωση και η αλλαγή των ρούχων είναι ουσιαστική για να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Είναι στην ουσία σαν να φροντίζεις κάτι που αγαπάς και θέλεις να το κάνεις να ‘’ζήσει’’ περισσότερο. Φροντίζεις μικροφθορές και μεταποιείς. Αμέσως έχεις ένα ολοκαίνουργιο ρούχο στην ντουλάπα σου

Αποθήκευσε σωστά τα ρούχα σου

Βασικό τέλος, είναι να σιγουρευτείς ότι αποθηκεύεις τα ρούχα σου σωστά για να αποτρέψεις τυχόν αλλοιώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα πλεκτά, τα οποία δεν πρέπει να τα κρεμάς γιατί έχουν την τάση να ξεχειλώνουν.

Γύρισε τα ανάποδα πριν το πλύσιμο

Γυρνώντας τα ρούχα σου ανάποδα πριν από το πλύσιμο, τα βοηθάς να αντέξουν περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο τα προστατεύεις από την πίεση του νερού και αποτρέπεις και το ξεθώριασμα των χρωμάτων, που δυστυχώς συμβαίνει συχνά αν δεν προσέξεις.

Διαβάστε ακόμη:

Οι τάσεις στο interior design που βλέπεις στο Pinterest και φέτος κάνουν comeback

Μία άσκηση αναπνοής μπορεί να σε σώσει από την αϋπνία

Πηγή: savoirville
TAGS: ρούχα