Υπάρχουν πολλές θέσεις για τα αγαπημένα σου βιβλία αν βαρέθηκες τη βιβλιοθήκη

Αν και όλοι αγαπάμε την ιδέα μιας ευρύχωρης, ψηλής και μεγάλης βιβλιοθήκης, πολλοί από εμάς δεν έχουμε την πολυτέλεια των ραφιών από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι για να αποθηκεύσουμε τη συλλογή των βιβλίων μας.

Μερικές φορές μάλιστα δωρίζουμε παλιά βιβλία, για να ανοίξουμε το δρόμο και το χώρο για νέα βιβλία και ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα έχουμε το χώρο, για αυτήν την τεράστιαβιβλιοθήκη που είδαμε στην Πεντάμορφη και το Τέρας.

Η αλήθεια είναι πως τα βιβλία ταιριάζουν παντού και όχι μόνο στα ράφια μιας βιβλιοθήκης. Κι επειδή σε κάθε χώρο δίνουν κάτι διαφορετικό, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι να τα τοποθετήσεις στο σπίτι σου.

Ακόμα κι αν δεν έχεις τεράστιες βιβλιοθήκες ή πολλά ράφια το να αποθηκεύσεις τα βιβλία χρησιμοποιώντας τα ως μέσο διακόσμησης δεν θέλει κόπο, θέλει μόνο λίγη δημιουργικότητα!

Βιβλία στο φορητό μπαρ

Ένα καρότσι- μπαρ είναι ένα ευέλικτο κομμάτι διακόσμησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε δωμάτιο για να χωρέσει αγαπημένα μπιχλιμπίδια και γυάλινα σκεύη, καθώς και μερικά μπουκάλια από τα αγαπημένα σου κρασιά ή ποτά.

Αλλά μόνο και μόνο επειδή προορίζονται για συγκεκριμένο λόγο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα συνδυάσεις με μερικά από τα αγαπημένα σου βιβλία.

Βιβλία κάτω από το περβάζι ενός παραθύρου

Δεν υπάρχει ουσιαστικά τίποτα καλύτερο από μια υπέροχη γωνιά ανάγνωσης – εκτός από μια γωνιά ανάγνωσης δίπλα σε ένα παράθυρο με άφθονο φυσικό φως. Εκτός από όμορφο αισθητικά, το σημείο είναι τόσο ελκυστικό που θα σε κάνει να θέλεις να διαβάζεις συχνότερα.

Βιβλία πάνω από το τζάκι

Αν έχεις τζάκι με χώρο από πάνω, τότε μόλις βρήκες ένα φανταστικό σημείο για να τοποθετήσεις και βιβλία εκτός από άλλα μικροδιακοσμητικά. Ειδικά αν έχεις μερικούς πολύ αγαπημένους τίτλους, είναι ιδανικό να τους τοποθετήσεις στο επίκεντρο ολόκληρου του σπιτιού.

Βιβλία σε στοίβες

Υπάρχει κάτι ρομαντικό σε μια στοίβα από βιβλία. Εκμεταλλεύσου κενούς χώρους στο σπίτι σου και δημιούργησε μία οπτικά ευχάριστη γωνία με βιβλία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ράχες των βιβλίων για να δημιουργήσεις μία πολύχρωμη πανδαισία. Θα νιώσεις αμέσως τη δημιουργική ενέργεια του δωματίου να μετατοπίζεται και τα αγαπημένα σου βιβλία θα είναι στην άκρη του χεριού σου αν σου έρθει η θέληση για διάβασμα.

Διαβάστε επίσης:

Οι σκούρες πράσινες αποχρώσεις που θα σε εμπνεύσουν για τα επόμενα μανικιούρ του χειμώνα

Δεν είστε πια ερωτευμένοι ή απλά έχετε βρεθεί σε τέλμα;

Πηγή: savoirville