9 χριστουγεννιάτικα outfits για όλες τις ώρες, για κάθε dress code και όλες τις περιστάσεις

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου. Εντάξει ίσως αυτή η πρόταση να κρύβει κάποια υπερβολή αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή από πολλές απόψεις αν κι εμείς θα επικεντρωθούμε στη στιλιστική υπόστασή τους.

Κατά παράδοση, τις γιορτινές μέρες φοράμε χωρίς δισταγμό τα πιο καλά και λαμπερά μας ρούχα. Κι αν οι μεγάλες έξοδοι δεν είναι ακόμη δεδομένες, φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο για τις συγκεντρώσεις σε σπίτια, τραπέζια και βόλτες.

Κι αν αναρωτιέσαι τι να φορέσεις σε τέτοιες περιστάσεις, που θέλεις να κάνεις μια παραπάνω προσπάθεια αλλά δεν είσαι κι ακριβώς σε party mood η λύση είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο φαντάζεσαι. Οι γιορτές πέρα από λάμψη και τη χρυσόσκονη, περιέχουν και μια cosy αίσθηση και είναι η κατάλληλη ευκαιρία να περιποιηθούμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας. Σημείωσε λοιπόν στην λίστα σου, άνεση, coziness, κομψότητα και glam κι εμείς θα σου δώσουμε όλες τις ιδέες που χρειάζεσαι για έμπνευση.

Ένα πλεκτό φόρεμα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maude + Jordan (@llesdeux)

Ένα πλεκτό φόρεμα θα σε κρατήσει ζεστή αλλά στιλάτη και θα αναδείξει ένα δερμάτινο ζευγάρι μπότες. Αν βρεις ένα με statement μανίκια ακόμα καλύτερα ενώ με μια ζώνη στη μέση θα εξισορροπήσεις τον όγκο. Μην ξεχάσεις να πάρεις και μια ζεστή σοκολάτα για να σε κρατήσει ακόμα πιο ζεστή στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Casual chic

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Για τις βόλτες και τα ψώνια ή ακόμη και για έναν καφέ, θέλεις ένα outfit άνετο με μια chic δόση. Το αγαπημένο σου jean και το χαρακτηριστικό pull over που προτιμάμε για τα κρύα, ένα ζιβάγκο με χοντρή πλέξη. Το λευκό θα δώσει έμφαση στη χειμερινή κομψότητά σου, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα εντυπωσιακό κόκκινο lipstick. Μια ladylike τσάντα θα ολοκληρώσει το casual chic outfit σου.

Το λευκό πουκάμισο

Το λευκό πουκάμισο είναι παντός καιρού και δεν υπάρχει λάθος εποχή για να το φορέσεις. Υπάρχουν όμως κάποιες λεπτομέρειες που μπορούν να το κάνουν πιο εορταστικό αν επιθυμείς έξτρα λάμψη. Λόγω κρύου θα χρειαστείς ένα pull over για layering οπότε καλό είναι να βρεις ένα πουκάμισο, διακοσμημένο στον γιακά και στο τέλος των μανικιών σου. Κράτα τα κοσμήματα σε πιο minimal τόνους μιας και το πουκάμισό σου κάνει όλη τη δουλειά. Μην ξεχάσεις να δέσεις τα μαλλιά σου για να μη σε “καταπιεί” το κλειστό πουκάμισο και για να φανεί στο 100% ο γιακάς σου.

Σατέν ύφασμα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Το σατέν ύφασμα είναι μια εξαιρετική λύση αν θέλεις να εντάξεις τη λάμψη αλλά θέλεις να φορέσεις και κάτι άνετο. Από πάνω μπορείς να επιλέξεις ένα oversized top ή ένα φαρδύ πλεκτό για ένα cozy αποτέλεσμα. Αν είσαι σε σπίτι και ξέρεις πως θα μπορείς να ξεκουράσεις τα πόδια σου όποτε το θελήσεις, αυτή είναι η στιγμή να φορέσεις τα αγαπημένα σου τακούνια.

Ugly Christmas Sweater

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caroline Daur (@carodaur)

Τα pull over που αγαπάμε να μισούμε, έχουν τον εορταστικό αέρα που αναζητάμε αλλά είναι και ζεστά και έχουν τη θαλπωρή που χαρακτηρίζει την εποχή. Μπορείς να το φορέσεις με ένα απλό jean αλλά να αναβαθμίσεις το σύνολό σου με ένα εντυπωσιακό ζευγάρι παπουτσιών είτε με μια λαμπερή αγκράφα σαν κόσμημα ή με metallics στοιχεία.

Statement καλτσόν

Οι μίνι φούστες είναι fun και τον χειμώνα είναι ιδανικό δίδυμο με τα καλσόν μας. Αλλά είπαμε πως ψάχνουμε για το κάτι παραπάνω οπότε μην αρκεστείς σε ένα απλό μαύρο καλσόν αλλά διάλεξε ένα με κάποιο print όπως είναι τα αστέρια ή με ασημένιες κλωστές.

Fancy πιτζάμες

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sleeper (@daily_sleeper)

Αν δεν νιώθεις αρκετά τολμηρή για να φορέσεις ένα τέτοιο outfit έξω, μπορείς να το επιλέξεις για ένα date night στο σπίτι δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο έλατο. Τα πούπουλα είναι ένα άκρως ενδιαφέρον fashion statement και με συνδυασμούς όπως είναι το ροζ με το κόκκινο σίγουρα θα είσαι εντυπωσιακή.

Maxi φούστα

Τείνουμε να την ξεχνάμε μερικές φορές αλλά μια maxi φούστα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά και να σε αναδείξει σε fashion icon. Προτίμησε ένα καρό print αλλά με βαθύ κόψιμο και συνδύασέ το με ένα ζευγάρι γόβες. Ένα oversized pull over θα δώσει μια σύγχρονη εκδοχή και θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το sexiness.

Έξυπνα accessories

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LELET NY (@leletny)

Για όσες θέλουν να κάνουν τη minimum προσπάθεια αλλά θέλουν να πετύχουν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, μην ξεχνάτε την δύναμη των accessories. Προσέθεσε ένα εντυπωσιακό statement piece στα μαλλιά σου και κάνε ένα στιγμιαίο upgrade στο look σου.

Διαβάστε ακόμη:

-7 κινήσεις για να αγχωθείς λιγότερο αν οργανώνεις εσύ το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

-Αιγόκερως: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την προσωπικότητά του

Πηγή: Savoirville