Κλείσιμο

Τρία beauty hacks για να δείχνεις άμεσα πιο ξεκούραστη

Το 2021 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, που άφησε πολλές από εμάς να αισθανόμαστε εξαντλημένες – τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Μάλιστα, μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Harvard ανέφερε ότι η πανδημία και η συνακόλουθη διαταραχή της καθημερινής ρουτίνας και το άγχος, αύξησαν τις αυπνίες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, νιώθουμε σα να ζούμε κάτω από μια συνεχή ομίχλη εξάντλησης, η οποία συχνά εμφανίζεται ως μαύροι κύκλοι και άτονο δέρμα. Παρόλο που δεν μπορούμε να προσφέρουμε μια άμεση θεραπεία για έναν αξιοπρεπή ύπνο, μπορούμε να σε βοηθήσουμε να ελαχιστοποιήσεις τις ορατές επιπτώσεις που έχει η απώλειά του στην επιδερμίδα σου.

Αν, λοιπόν, θες και εσύ να δείχνεις πιο ξεκούραστη ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.

Περιποιήσου τα μάτια σου

Τα μάτια είναι το πρώτο σημείο που προδίδει την κούραση. Καθώς κουράζεσαι, τα μάτια σου κυριολεκτικά μικραίνουν και κλείνουν ενώ αναπτύσσουν και σκούρες σκιές. Οπότε, η σωστή περιποίησή τους είναι ένας γρήγορος τρόπος για να καταπολεμήσεις τα ορατά σημάδια κούρασης. Αρχικά, δοκίμασε να διατηρείς ενυδατικές μάσκες ματιών στο ψυγείο. Η χρήση τους ενώ είναι κρύες λειτουργεί ιδανικά στο αφυδατωμένο, κουρασμένο δέρμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια συσκευή τόνωσης προσώπου ή ένα face roller για να μειώσεις το πρήξιμο ακόμη περισσότερο.

Ξαναβρές τη λάμψη σου

Όσο απογοητευτικό και αν ακούγεται, δεν υπάρχει καμία θαυματουργή κρέμα ή μάσκα. Αντίθετα, η υπέροχη επιδερμίδα είναι το αποτέλεσμα της σωστής ρουτίνας περιποίησης και των καλών συνηθειών.

Ο ανομοιόμορφος τόνος κάνει κάθε δέρμα να φαίνεται θαμπό, οπότε χρησιμοποίησε ένα προϊόν peeling κάθε εβδομάδα για να επαναφέρεις τη φρεσκάδα στην επιδερμίδα σου. Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, χρησιμοποίησε γαλακτικό οξύ. Εναλλακτικά, τα peelings με βάση το μηλικό ή το κοτζικό οξύ είναι εξαιρετικά για φωτεινότητα. Μετά το peeling, εφάρμοσε μια μάσκα στοχευμένη στις ανάγκες σου, όπως μια μάσκα λάμψης. Συγκεκριμένα, οι μάσκες με άργιλο είναι εξαιρετικές για την απορρόφηση της λιπαρότητας. Παράλληλα, το ξηρό δέρμα χρειάζεται πάντα ενυδάτωση, αν και κάθε τύπος δέρματος θα επωφεληθεί από μια ενυδατική μάσκα.

Χρησιμοποίησε μια κρέμα νύχτας

Με τόση έμφαση στους ορούς, τα έλαια και τις αμπούλες, πολλές από εμάς έχουν παραιτηθεί από τη χρήση κρέμας νύχτας. Η αμέλειά της, όμως, μπορεί να κάνει το δέρμα να δείχνει πιο θαμπό και κουρασμένο. Γι’ αυτό διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει και ετοιμάσου να ξυπνήσεις πιο λαμπερή από ποτέ. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά κοιμήθηκες!

Δείτε επίσης:

Γιατί το να νιώθεις πλήξη κάποιες φορές στη σχέση σου δεν είναι και τόσο κακό τελικά;

Πώς μια βόλτα με τον σκύλο σου μπορεί να μειώσει το στρες
 

Πηγή: savoirville