Το wolf cut είναι το αγαπημένο κούρεμα του TikTok και έχει τα δικά του styling tips

Αν και μπορεί να μην αναγνωρίζεις το όνομα, σίγουρα έχεις δει το wolf cut στα social media και όχι μόνο.

Τι είναι το wolf cut;

Είναι μια τάση που ξεκίνησε το 2021 και συνεχίζει να κυριαρχεί. Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η αρχή του trend έγινε στο TikTok, τη γενέτειρα πολλών από τις τελευταίες τάσεις. Αν περιηγηθείς στην εφαρμογή, θα δεις ότι το hashtag #wolfcut έχει περισσότερες από 920 εκατομμύρια προβολές! Μάλιστα, όλα τα βίντεο αφορούν συμβουλές styling από χρήστες οι οποίοι κραυγάζουν και το πόσο το αγαπούν.

Αν και δεν γνωρίζουμε την ακριβή προέλευση του ονόματος, μάλλον παραπέμπει στην άγρια, αδάμαστη φύση του κουρέματος. Είναι αυτή η laissez-faire, ατελώς-τέλεια αισθητική που οι ειδικοί πιστεύουν ότι το κάνει τόσο δημοφιλές.

Η δημοτικότητά του φαίνεται να οφείλεται στο ότι είναι μια άμεση μεταμόρφωση αφού παρέχει στη στιγμή το απόλυτο cool-girl look. Συγκεκριμένα, φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός δύο άλλων looks: του mullet και του shag. Το τελικό αποτέλεσμα έχει αρκετά οικεία εμφάνιση ώστε να μην το φοβάσαι, αλλά είναι αρκετά edgy ώστε να σε κάνει να νιώθεις on-trend. Τέλος, το ιδιαίτερο πλεονέκτημα αυτού του κουρέματος είναι το ότι λειτουργεί σε όλους τους τύπους και τις υφές μαλλιών.

Πώς να διαχειριστείς το νέο σου wolf cut

Παρόλο που υπάρχει πληθώρα βίντεο στο TikTok όπου δείχνουν τη DIY εκδοχή του κουρέματος, είναι καλύτερο να απευθυνθείς σε έναν κομμωτή αν θες να το δοκιμάσεις. Έπειτα, όμως, από την επίσκεψή σου στο κομμωτήριο το κλειδί είναι η χρήση σωστών προϊόντων για να το διατηρήσεις.

Σίγουρα, ο κομμωτής σου μπορεί να σου προτείνει μια ρουτίνα περιποίησης που θα διατηρήσει το κούρεμά σου φρέσκο. Αν όμως θες το χαρακτηριστικό επιμελώς ατημέλητο και ελαφρώς ογκώδες look που έχει κατακλείσει τα social media, τότε θα χρειαστείς ένα texture spray, όπως το Texturizing Hair Spray της Ouai ή το Beach Club Texture Spray της IGK. Αυτό θα προσθέσει όγκο και θα δημιουργήσει μια αίσθηση δομής αλλά και απαλότητας στο χτένισμα.

Αν και στην αρχή ίσως χρειαστείς λίγο χρόνο για να μάθεις πώς να χτενίζεις το wolf cut, σύντομα θα χρειάζεται ελάχιστο styling για να δείχνει ωραίο. Απλά βάλε λίγο texture spray στα μαλλιά και είσαι έτοιμη. Φυσικά, μπορείς να κάνεις τις αγαπημένες σου μπούκλες ή ένα sleek ίσιο look για μια πιο ιδιαίτερη εμφάνιση. Βασικά, το wolf cut είναι ένα ευέλικτο και κολακευτικό κούρεμα, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξεις να το χτενίσεις.

Διαβάστε ακόμα:

To “CURS>R” του Netflix είναι μία βρετανική ταινία τρόμου που θα σου θυμίσει αρκετά το “Squid Game”

Τι είναι το proffee, η τάση στον καφέ που βλέπουμε παντού

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: savoir ville