To layering των αρωμάτων είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεσαι

Το άρωμα είναι ένας άσσος στο μανίκι όσων ξέρουν να το χρησιμοποιούν σωστά. Είναι όπλο γοητείας αλλά κυρίως μία προσωπική υπογραφή που θα μιλήσει πριν από εσένα για την προσωπικότητά σου.

Πως γίνεται όμως ένα άρωμα να μη μοιάζει με κανένα άλλο και να χαρακτηρίζει μόνο εκείνον που το φορά, ειδικά αν είναι δημοφιλές; Οι ειδικοί των αρωμάτων έδωσαν την απάντηση.
 

Για να είναι ένα άρωμα μοναδικό πάνω στον καθένα, παρά τη δημοφιλία του, το μυστικό είναι το layering.

Το layering αφορά συνδυασμούς -συνήθως- δύο αρωμάτων που οι νότες τους ταιριάζουν μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται. Το ιδανικό μέχρι να βρεις και να δημιουργήσετε και πιο πολύπλοκους συνδυασμούς είναι να μείνετε στην ίδια ‘’οικογένεια’’ αρωμάτων, πχ. ξυλώδη με ξυλώδη ή φλοράλ με φλοράλ.

Tip: Αν δεν είσαι σίγουρη για τους συνδυασμούς στην αρχή, μπορείς να πειραματιστείς εκ του ασφαλούς και να ξεκινήσεις απλώνοντας μια κρέμα σώματος και στη συνέχεια να δοκιμάσεις ένα διαφορετικό άρωμα.

Το πρώτο άρωμα που θα εφαρμόσεις θα είναι η βάση, που θα παραμείνει και περισσότερες ώρες στη θέση του, ενώ το δεύτερο θα δώσει το στίγμα του πιο έντονα στην αρχή και θα ξεθυμάνει αρμονικά.

Το layering αρωμάτων είναι ο ιδανικός τρόπος, για να μπεις εσύ στη θέση του αρωματοποιού και να δημιουργήσεις ένα μοναδικό δικό σου ελιξίριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ζήλια: 4 τρόποι να τη διαχειριστείς πριν βλάψεις τη σχέση σου

Τα πιο κομψά laptop backpacks για να έχεις πάντα μαζί σου το laptop σου

 

 

Πηγή: Savoir Ville
TAGS: άρωμα