Το λάθος που ίσως κάνεις εάν έχεις σπυράκια στη γραμμή των μαλλιών

Είτε είναι ένα απλό σπυράκι είτε πιο έντονα συμπτώματα ακμής, η εμφάνιση τους αρκεί για να καταστρώσουμε σχέδιο επίθεσης.

Αρχικά, προσπαθούμε να βρούμε την αιτία. Οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι όπως ορμονικοί παράγοντες, στρες, κακή διατροφή, ή κάποιο προϊόν. Εάν εμφανίζεις συχνά σπυράκια σε συγκεκριμένα σημεία, πιθανά να έχεις ήδη εάν δραστικό πλάνο αντιμετώπισης. Όμως, υπάρχει μια περιοχή του προσώπου όπου τα σπυράκια μπορεί να οφείλονται σε ένα διαφορετικό λόγο από τους παραπάνω. Αντίθετα από τα συχνά σημεία εμφάνισης ακμής, σήμερα θα μιλήσουμε για το που μπορεί να οφείλονται τα σπυράκια στη γραμμή των μαλλιών. Αυτή η περιοχή είναι κάπως περίπλοκη αφού είναι ταυτόχρονα μέρος του προσώπου και του τριχωτού της κεφαλής σου. Έτσι, συχνά δεν την περιποιούμαστε σωστά ή την αμελούμε. Και αυτό οδηγεί στην εμφάνιση ακμής.

Που όμως οφείλονται αυτά τα σπυράκια;
Ένα σύνηθες αλλά αναπάντεχο αίτιο είναι η έλλειψη σωστού καθαρισμού της περιοχής. Λίγο ο ιδρώτας, ειδικά το καλοκαίρι, λίγο τα προϊόντα μαλλιών και το μακιγιάζ, και οι πόροι στο σημείο αυτό φράζουν. Το αποτέλεσμα; Σπυράκια στη γραμμή των μαλλιών. Η ιδιαίτερη θέση της περιοχής αυτής ανάμεσα στο τριχωτό και το πρόσωπο την καθιστά ιδιαίτερα επιρρεπή σε σπυράκια από τη χρήση προϊόντων για τα μαλλιά. Επίσης, λόγω της θέσης της, συχνά ξεχνάμε να την καθαρίσουμε όπως πρέπει. Παρόλο που μπορεί να πλένεις ευλαβικά το πρόσωπο σου πρωί-βράδυ, πόσο συχνά καθαρίζεις λεπτομερώς και τη γραμμή των μαλλιών; Έτσι, μένουν υπόλοιπα μακιγιάζ και προϊόντων περιποίησης προσώπου στην περιοχή. Παράλληλα, είναι ένα σημείο όπου συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε αρκετά καθώς λουζόμαστε. Συνήθως, επικεντρώνουμε το σαμπουάν στο κύριο μέρος του κεφαλιού και κατά μήκος των μαλλιών, ξεχνώντας αυτό το σημείο. Έτσι, μένουν και υπόλοιπα ιδρώτα και προϊόντων περιποίησης μαλλιών στο δέρμα. Οπότε, είναι λογικό να εμφανιστούν και σπυράκια. Ευτυχώς, εάν είναι αυτή η αιτία εμφάνισης τους, η αντιμετώπιση είναι απλή. Όπως πιθανά φαντάζεσαι, το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσεις τα σπυράκια στη γραμμή των μαλλιών είναι να αρχίζεις να καθαρίζεις σωστά και εξονυχιστικά τη περιοχή αυτή. Τόσο όταν πλένεις το πρόσωπο σου και όταν λούζεσαι. Θα καταλάβεις εάν η έλλειψη σωστού καθαρισμού είναι η αιτία για τα σπυράκια σου, εάν μετά από μερικές μέρες αυτά υποχωρήσουν. Πριν προβείς σε πιο δραστικές λύσεις, είναι καλό να ξεκινήσεις με μικρές αλλαγές στη ρουτίνα σου. Αλλά πριν στραφείς στα προϊόντα ή τις συνήθειες σου, σιγουρέψουν ότι καθαρίζεις σωστά την επιδερμίδα σου. Ακόμα και στη συχνά ξεχασμένη περιοχή της γραμμής των μαλλιών!

Διαβάστε επίσης: 

Το πιο σημαντικό μάθημα που θα πάρει κάθε ζώδιο στη ζωή του

Δύο νευροεπιστήμονες εξηγούν ποια είναι η τέλεια πρωινή ρουτίνα

 

Πηγή: Savoir Ville
TAGS: μαλλιά