Το 90s grunge makeup επέστρεψε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ναι, το grunge makeup επέστρεψε και η "ρομποτική" τελειότητα μας αποχαιρετά.

Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν ότι στον χώρο του makeup οι τάσεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός. Τον περασμένο χρόνο η σχέση πολλών ανθρώπων με το makeup άλλαξε δραστικά.

Πλέον έχουμε ξεκινήσει να τολμάμε και να αγκαλιάζουμε το διαφορετικό, να πειραματιζόμαστε με τάσεις που ίσως αποφεύγαμε και φυσικά να εμπνεόμαστε από statement looks του παρελθόντος.

Ποια είναι η τάση λοιπόν που αναδύεται από τους κόλπους της δεκαετίας του ’90 και μας υπόσχεται ένα δροσερό και ελαφρώς ατημέλητο look; Το grunge glam makeup φυσικά.

Αν είσαι έτοιμη να χορέψεις στους ρυθμούς του grunge makeup ή θέλεις να πειραματιστείς με κάτι διαφορετικό, τότε συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο για να μάθεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το συγκεκριμένο glam makeup.

Τι είναι το 90s grunge makeup
Σύμφωνα με τον Terry Barber, Director of Makeup Artistry της MAC, η φιλοσοφία του grunge makeup εντοπίζεται στα φαινομενικά «λάθη» στο makeup, τα οποία όμως τελικά δημιουργούν ένα statement look. Πρόκειται για μια τάση παρά για ένα τελειοποιημένο και αψεγάδιαστο makeup look.

«Το να κάνεις το μακιγιάζ σου λίγο grunge, δεν σημαίνει ότι θα το κάνεις να φαίνεται άσχημο, αλλά αντιθέτως να δείχνει πιο δροσερό και ελαφρώς ατημέλητο. Φαίνεται ωραίο, αλλά σαν να μην το έχεις προσπαθήσει».

 

Γιατί το 90s grunge makeup κάνει μια δυναμική επιστροφή
«Μετά από μια δεκαετία αφιερωμένη στη “ρομποτική” τελειότητα, οι άνθρωποι προσπαθούν και πάλι να εξατομικεύσουν και να προσαρμόσουν την ιδέα της ομορφιάς», σημειώνει ο Barber στο περιοδικό STYLIST.

«Οι άνθρωποι πλέον δίνουν έμφαση στις πιο ανεξάρτητες, εναλλακτικές κουλτούρες που επηρέασαν τόσο πολύ το στυλ στο παρελθόν. Μια μουτζούρα στο eyeliner γίνεται πολύ πιο ελκυστική από μια γενικά τέλεια γραμμή».

Η καλύτερη έμπνευση για 90s grunge makeup 
Εάν θέλεις να ενστερνιστείς την ιδέα και τη γενικότερη φιλοσοφία του grunge glam makeup της δεκαετίας του ’90 αλλά δεν είσαι σίγουρη από πού και πώς να ξεκινήσεις, τότε μπορείς κάλλιστα να ανατρέξεις σε παλιές εικόνες των celebrities απ’ όπου και θα αντλήσεις την κατάλληλη έμπνευση.

Σύμφωνα με τον Barber, μια εικόνα της Kate Moss, της Pamela Anderson, της Drew Barrymore, της Kristen Stewart και μια εξέταση των retro-punk φωτογραφιών της Amy Winehouse, θα ήταν μερικοί από τους καταλληλότερους τρόπους για να πάρεις μια γεύση από το grunge makeup.

Διαβάστε ακόμη:

Πού θα βρεις τα καλύτερα energy smoothies, açai bowls και salad bowls για ένα πλήρες γεύμα στο γραφείο

Ποιες τροφές θα ήθελε ένας γαστρεντερολόγος να καταναλώνεις τακτικά

 

Πηγή: Savoir Ville