Skincare: Πώς τα σωστά overnight προϊόντα αναδομούν κι ενδυναμώνουν το δέρμα

Καθώς η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο πιεστική και ο ελεύθερος χρόνος μειώνεται, η βραδινή ρουτίνα περιποίησης μοιάζει ακατόρθωτη. Είναι λογικό, όταν επιστρέφεις σπίτι κουρασμένη από την ημέρα, να θες απλά να χαλαρώσεις στον καναπέ βλέποντας Netflix. Αν απ’ την άλλη έχεις βγει, τότε το μόνο που θες μόλις επιστρέψεις είναι να πέσεις κατευθείαν για ύπνο.

Έτσι, η σταθερή βραδινή ρουτίνα περιποίησης μπορεί να μείνει πίσω. Όμως, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο την άμεση εμφάνιση της επιδερμίδας σου αλλά και τη μακροχρόνια υγεία της. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός αναγεννιέται και τα κύτταρα αναδομούνται. Είναι μια ευκαιρία επιδιόρθωσης όλης της φθοράς που έχει δεχθεί το δέρμα μέσα στη μέρα από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Επιπλέον, ο ύπνος σε συνδυασμό με τα σωστά προϊόντα αναδομεί και ενδυναμώνει το δέρμα για το απόλυτο #iwokeuplikethis αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό και είναι καίριο να βρεις μια μέση λύση που σου επιτρέπει να διατηρείς μια καλή βραδινή ρουτίνα ομορφιάς. Ευτυχώς, αυτό δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Μάλιστα, αν εντάξεις τα παρακάτω βήματα στη βραδινή ρουτίνα σου, όχι μόνο θα την ολοκληρώνεις πριν το καταλάβεις αλλά θα απολαμβάνεις και τη διαδικασία.

Βήμα 1: Καθαρισμός
Ο καθαρισμός είναι το πρώτο και αδιαπραγμάτευτο βήμα στην περιποίησή σου. Ένας καλός καθαρισμός αφαιρεί όχι μόνο το μακιγιάζ αλλά και τη σκόνη και τα μικρόβια από το δέρμα. Ειδικά τον χειμώνα, η επιλογή ενός ήπιου προϊόντος που δεν θα διαταράξει την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού, αφήνοντας μια αίσθηση τραβήγματος, είναι καίρια. Φυσικά, η επιλογή του προϊόντος βασίζεται στον τύπο δέρματός σου.

Βήμα 2: Ενυδάτωση
Αφού ολοκληρώσεις τον καθαρισμό σου μπορείς να προχωρήσεις στη χρήση κάποιου ορού. Αν όμως βιάζεσαι, τότε πέρνα κατευθείαν στην κρέμα νυκτός σου. Είναι καλό να έχεις μια κρέμα ειδικά για το βράδυ με πιο πλούσια δράση από την πρωινή σου ενυδατική. Για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη διαδικασία, εφάρμοσε την κρέμα σου κάνοντας μασάζ στο δέρμα.

Βήμα 3: Ενυδάτωση σώματος
Αφού εφαρμόσεις την κρέμα νυκτός σου, προχώρησε στην ενυδάτωση του σώματος. Μια πλούσια κρέμα με θεσπέσιο άρωμα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις σώμα και πνεύμα και να έχεις έναν ευχάριστο ύπνο!

Βήμα 4: Μάσκα περιποίησης
Περίπου 1-2 φορές την εβδομάδα που θα έχεις λίγο περισσότερο χρόνο εφάρμοσε και μια μάσκα περιποίησης κατά τη βραδινή ρουτίνα σου. Η μάσκα θα θρέψει σε βάθος, ενισχύοντας τη φυσική αναδομητική και επιδιορθωτική λειτουργία των κυττάρων.

Extra Tips:

  • Χρησιμοποίησε μεταξωτή μαξιλαροθήκη κατά τη διάρκεια του ύπνου που είναι πιο φιλική προς το δέρμα.
  • Χρησιμοποίησε ένα αρωματικό spray ή/και ένα αιθέριο έλαιο για να δημιουργήσεις την απόλυτη ατμόσφαιρα χαλάρωσης στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμη: 

Το skincare travel hack που πρέπει να ξέρεις αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις τις γιορτές

Διατροφή και ημικρανίες: Σχετίζονται;

 

Πηγή: Savoir Ville