Πώς να ισιώσεις τα μαλλιά σου με hair rollers

Λίγα είναι τα χτενίσματα που επέστρεψαν με τέτοια επιτυχία όπως το ογκώδες 90’s look. Ένα αφράτο, αέρινο χτένισμα που φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα ενώ φέρνει αμέσως στο μυαλό εικόνες της Cindy Crawford στα 90’s.

Αυτό το χτένισμα είναι και μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά του 2022 και υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να το πετύχεις. Ένας από τους καλύτερους – και αγαπημένους μας – είναι χρησιμοποιώντας hair rollers. Απλά και πρακτικά, τα rollers σου επιτρέπουν να συνεχίσεις τη ζωή σου, καθώς τα μαλλιά κρυώνουν και μπαίνουν στη θέση τους. Και κάπως έτσι, έχεις φανταστικά μαλλιά χωρίς κόπο.

Ποια είναι τα οφέλη της χρήσης των rollers;
Το σωστό σετάρισμα ενός χτενίσματος είναι το κλειδί για το πόσο θα διαρκέσει. Σου έχει τύχει ποτέ να κάνεις μπούκλες μόνο και μόνο για να πέσουν λίγη ώρα αργότερα; Ή, έχεις αισθανθεί ότι το φορμάρισμά σου “πέφτει” στο πρώτο ίχνος υγρασίας;

Όλα αυτά λοιπόν μπορούν να αποφευχθούν αν αφήσεις τα μαλλιά να σταθεροποιηθούν σωστά. Και αυτό είναι κάτι που κάνουν εξαιρετικά τα rollers! Καθώς μπορείς να τα αφήσεις να σταθεροποιήσουν τα μαλλιά, τα rollers παρέχουν μεγάλη διάρκεια στο look. Όμως, είναι πολύ σημαντική και η χρήση των σωστών προϊόντων για την ενίσχυση του χτενίσματος. Ακόμα, είναι καίριο να είναι εντελώς κρύα τα μαλλιά πριν βγάλεις τα ρολά. Αυτό είναι το σημαντικότερο βήμα.

Πώς να χρησιμοποιήσεις τα rollers για αποτελέσματα αντάξια του κομμωτηρίου
Ξεκίνησε στεγνώνοντας τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ένα roller στο τμήμα που μόλις στέγνωσες. Μια κεραμική στρογγυλή βούρτσα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή στο σπίτι, καθώς διανέμει τη θερμότητα πιο εύκολα στα μαλλιά. Απ’ την άλλη, μια μαλακή βούρτσα είναι εξαιρετικά σημαντική για να πετύχεις το σωστό φινίρισμα μόλις αφαιρέσεις τα rollers. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και ένα texture spray για περισσότερη υφή στα μαλλιά.

Πώς να επιλέξεις τα καλύτερα rollers για τον τύπο των μαλλιών σου
Αν έχεις ίσια μαλλιά

Ξεκίνησε με πρόχειρο στέγνωμα χρησιμοποιώντας ένα προϊόν styling. Με μια βούρτσα μεσαίου μεγέθους χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ένα roller σε κάθε τμήμα πριν προχωρήσεις στο επόμενο. Μην ξεχάσεις να αφήσεις τα μαλλιά να κρυώσουν εντελώς πριν αφαιρέσεις τα rollers. Τέλος, χτένισέ τα με μια χτένα με φαρδιά δόντια για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Αν έχεις λεπτά μαλλιά

Η τεχνική για τα λεπτά μαλλιά είναι παρόμοια με τα ίσια μαλλιά. Ξεκίνα χρησιμοποιώντας έναν καλό αφρό για να προετοιμάσεις τα μαλλιά και στέγνωσέ τα πολύ καλά με το πιστολάκι. Άφησε τα για αρκετή ώρα να κρυώσουν εντελώς και είσαι έτοιμη! Πρόσθεσε και ένα texture spray ή mousse για καλύτερο αποτέλεσμα.

Μαλλιά με υφή

Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις με μια λεία βάση. Γι’ αυτό χρησιμοποίησε μια mousse που θα εξομαλύνει τα μαλλιά. Έτσι, θα πετύχεις ένα πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα. Χώρισε τα μαλλιά σε τμήματα, στέγνωσε σταδιακά και βάλε το roller πριν προχωρήσεις στο επόμενο τμήμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα ορού και μια φαρδιά χτένα για να διαχωρίσεις τα μαλλιά και να βγάλεις τις μπούκλες προς τα έξω.

Κυματιστά μαλλιά

Τα θερμαινόμενα ρολά είναι η καλύτερη επιλογή για κυματιστά ή φυσικά σγουρά μαλλιά, καθώς μπορούν να λειαίνουν και να διαμορφώνουν ταυτόχρονα. Μια κρέμα λείανσης θα είναι επίσης ο καλύτερος σου φίλος. Στη συνέχεια, χτένισε απαλά και είσαι έτοιμη.

Κοντά μαλλιά

Τοποθέτησε τα rollers ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού για μέγιστη ανύψωση. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα spray όγκου στις περιοχές της ρίζας για extra ανύψωση. Τέλος, έχει στο νου σου ότι τα μικρότερα rollers είναι καλύτερα στα κοντά μαλλιά για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευκρίνεια οι μπούκλες.

Δείτε επίσης:

Γιατί το να νιώθεις πλήξη κάποιες φορές στη σχέση σου δεν είναι και τόσο κακό τελικά;

Πώς μια βόλτα με τον σκύλο σου μπορεί να μειώσει το στρες

Δείτε τις ειδήσεις εδώ

Πηγή: savoirville