Πώς να διατηρήσεις τη δερμάτινη τσάντα σου σαν καινούργια

Μπορείς να σκεφτείς μια επένδυση που να αξίζει όσο μια δερμάτινη τσάντα; Σίγουρα όχι. Εντάξει, γενικότερα οι γυναίκες φημιζόμαστε για την αγάπη μας για τις τσάντες, όμως όπως και να το κάνουμε μια δερμάτινη τσάντα είναι πάντα η σοφότερη επιλογή.

Τι γίνεται όμως όσον αφορά τον καθαρισμό της και τη διατήρηση της; Είμαστε τόσο ενθουσιασμένες όσο όταν την αγοράζουμε ή απλά τη χρησιμοποιούμε 2-3 φορές και μετά τη στοιβάζουμε μαζί με τις άλλες αγορές μας;

Επειδή λοιπόν τα αξεσουάρ μας χρειάζονται ακριβώς την ίδια φροντίδα όπως τα ρούχα μας, ήρθε η στιγμή να διαβάσεις τα παρακάτω tips, τα οποία θα σε καθοδηγήσουν ώστε να διατηρήσεις τη δερμάτινη τσάντα σου σαν καινούργια.

Όταν δεν τη χρησιμοποιείς, άδειασε τα υπάρχοντά σου
Αν θέλεις να αποφύγεις τυχόν λεκέδες ή γενικότερα ζημιές που μπορεί να προκύψουν από τα αμέτρητα αντικείμενα με τα οποία γεμίζεις την τσάντα σου, τότε θα ήταν ωφέλιμο να την αδειάζεις σε τακτικά διαστήματα. Απομάκρυνε στυλό, καλλυντικά, υγρά και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να φθείρει τον εσωτερικό χώρο της τσάντας σου.

Χρησιμοποίησε προϊόντα καθαρισμού και προστασίας
Περνάμε στο δεύτερο βασικό tip, το οποίο δεν είναι άλλο από τη χρήση προϊόντων καθαρισμού. Προσοχή όμως. Όχι οποιοδήποτε προϊόν κυκλοφορεί στο εμπόριο. Το δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο ύφασμα, γι’ αυτό και πρέπει να κάνεις μια μικρή έρευνα πριν κάνεις το βήμα να αγοράσεις κάποιο απ’ αυτά. Επένδυσε σε καθαριστικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις δερμάτινες επιφάνειες.

Χρησιμοποίησε ειδικές σακούλες αποθήκευσης
Αν έχεις αμέτρητες σακούλες αποθήκευσης καταχωνιασμένες σε μια γωνία στο σπίτι σου και δεν ξέρεις πού να τις αξιοποιήσεις, τότε ήρθε η στιγμή. Όταν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις την αγαπημένη σου δερμάτινη τσάντα για ένα διάστημα, καλό θα ήταν να την αποθηκεύεις εκεί, προκειμένου να διατηρηθεί σε άρτια κατάσταση.

Extra tip: Γέμισε την τσάντα σου με κομμάτια από εφημερίδες ή χαρτί περιτυλίγματος ωστέ να μη χάσει το σχήμα της όσο καιρό την αποθηκεύεις.

Φρόντισε την όσο τη χρησιμοποιείς
Μην επαναπαύεσαι διαβάζοντας τα παραπάνω tips. Όσα προϊόντα καθαρισμού κι αν χρησιμοποιήσεις ή όποια τεχνική προστασίας κι αν ακολουθήσεις, σε περίπτωση που δεν χειρίζεσαι τη δερμάτινη τσάντα σου εξ αρχής με τον σωστό τρόπο, τα παραπάνω είναι περιττά. Καλό θα ήταν να την προστατεύεις από αντίξοες καιρικές συνθήκες και να την τοποθετείς σε λείες επιφάνειές ώστε να μη φθαρεί.

Διαβάστε επίσης:

10 βαθιές αναπνοές και μερικές ακόμα τεχνικές για να γίνεις πιο υπομονετική μαμά

Το φαινόμενο του Phubbing βλάπτει σοβαρά τις σχέσεις

Πηγή: savoir ville