Πώς να αποτρέψεις τις φυσαλίδες από το βερνίκι νυχιών σε μόλις 3 βήματα

Είναι Παρασκευή βράδυ. Έχεις ήδη φτιάξει το αγαπημένο σου ζεστό τσάι ή έχεις σερβίρει το αγαπημένο σου κρασί. Στο Netflix είναι έτοιμο να παίξει το επόμενο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς και είσαι έτοιμη να βάψεις τα νύχια σου σε νέα απόχρωση. Τα πάντα σε αυτό το σενάριο είναι χαλαρωτικά… μέχρι να τελειώσεις την εφαρμογή του top coat και να συνειδητοποιήσεις ότι τα νύχια σου καλύπτονται από μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα.

Όσο καταστροφικός και αν φαίνεται αυτός ο επίλογος στη χαλαρωτική βραδιά σου, υπάρχει λύση. Μάλιστα, μπορείς να διορθώσεις τις φυσαλίδες από το βερνίκι νυχιών σε 3 απλά βήματα.

Τι προκαλεί τις φυσαλίδες στα νύχια;
Αρχικά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε γιατί δημιουργούνται αυτές οι φυσαλίδες. Ο λόγος οφείλεται στο ότι ο αέρας παγιδεύεται μεταξύ των στρώσεων του βερνικιού. Έτσι, κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια του στεγνώματος.

Πώς να τις αποφύγεις:
Βήμα 1:
Ξεκίνα με καθαρή βάση

Χρησιμοποίησε λίγο ασετόν και καθάρισε εντελώς τα νύχια σου. Κάνε το ακόμα και σε μη βαμμένα νύχια. Αφού τα καθαρίσεις, προσπάθησε να μην αγγίξεις τα μαλλιά ή το πρόσωπο σου. Ο λόγος είναι ότι μπορούν να μεταφέρουν έλαια πίσω στα νύχια σου μέσω του αγγίγματος.

Βήμα 2: Βάψε σε λεπτές στρώσεις

Αυτό είναι σημαντικό, επειδή οι παχιές στρώσεις βερνικιού χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν. Το οποίο μας φέρνει στην επόμενη συμβουλή..

Βήμα 3: Κάνε υπομονή

Βεβαιώσου ότι η πρώτη στρώση βερνικιού έχει στεγνώσει εντελώς πριν προσθέσεις τη δεύτερη. Περίπου 3-5 λεπτά μεταξύ των στρώσεων είναι το ιδανικό περιθώριο. Αν είναι δυνατόν, απόφυγε την τρίτη στρώση, γιατί τότε τα πράγματα τείνουν να γίνονται ανομοιόμορφα. Αφού σιγουρευτείς ότι έχει στεγνώσει και η τελευταία στρώση, ολοκλήρωσε με μια τελική στρώση. Και έφτασε η ώρα να θαυμάσεις το έργο σου!

Extra tip:

Απόφυγε τον πειρασμό να φυσήξεις τα νύχια σου για να στεγνώσουν ταχύτερα. Ο λόγος είναι ότι ο αέρας μπορεί, στην πραγματικότητα, να προκαλέσει φυσαλίδες. Απλά προσπάθησε να μείνεις ακίνητη και άφησε τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του.

Διαβάστε ακόμη:

-Τα healthy snacks για το γραφείο που θα σου λύσουν τα χέρια και θα σε γεμίσουν ενέργεια

-Ψυχική υγεία: 5 τρόποι να την προσεγγίσεις -και να τη διατηρήσεις- φέτος

Πηγή: SAVOIR VILLE