Πέντε DIY μάσκες βρώμης για τα συχνότερα προβλήματα της επιδερμίδας σου

Παλεύεις με το ξηρό, ευαίσθητο, ερεθισμένο ή ταλαιπωρημένο δέρμα σου; Έχεις δοκιμάσει κάθε λογής προϊόντα, χωρίς να έχεις παρατηρήσει καμία αξιοσημείωτη αλλαγή; Αν ναι, τότε θα ήταν ωφέλιμο να γνωρίζεις ότι οι μάσκες βρώμης θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημά σου.

Η βρώμη είναι ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μόνη της για μια γλυκιά ανακούφιση στο δέρμα ή μπορείς κάλλιστα να τη συνδυάσεις με άλλα συστατικά αναλόγως με τον τύπο του δέρματός σου ή το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Η βρώμη συνδυάζεται άψογα με μεγάλη ποικιλία τροφίμων, αιθέριων ελαίων και βοτάνων. Ωστόσο, πρέπει πάντα να πραγματοποιείς μια δοκιμή προϊόντος, προκειμένου να είσαι σίγουρη ότι δεν είσαι αλλεργική σε κάποιο συγκεκριμένο συστατικό.

Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 5 DIY μάσκες βρώμης που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τα συχνότερα προβλήματα της επιδερμίδας σου.

Βρώμη, μέλι και γιαούρτι για τα μαύρα στίγματα 

Η βρώμη και το μέλι θα συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου, ενώ το το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γιαούρτι θα απολεπίσει το δέρμα σου. Για να φτιάξεις αυτή τη μάσκα θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι (πλήρες)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι βρώμης
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • (προαιρετικά) 1 πουρέ φράουλας (μπορεί να αυξήσει το αντιοξειδωτικό επίπεδο της μάσκας σoυ)

Συνδύασε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και εφάρμοσε το μείγμα στο πρόσωπό σου. Άφησέ το να δράσει για 10 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Μην ξεχάσεις την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα.

Scrub βρώμης για θαμπή επιδερμίδα 

Το θαμπό δέρμα συνήθως είναι ένδειξη ότι η επιδερμίδα σου χρειάζεται άμεσα απολέπιση. Φυσικά, η βρώμη και το μέλι είναι οι καλύτεροι συνοδοιπόροι σου σε αυτό το ταξίδι ομορφιάς. Ακόμη, η καστανή ζάχαρη θα έρθει για να δώσει την τελευταία πινελιά για ένα καταπληκτικό scrub. Θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη βρώμη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 -4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Συνδύασε τα τρία πρώτα συστατικά και στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας λάδι κάθε φορά. Ο στόχος σου είναι να δημιουργήσεις ένα μείγμα που να μοιάζει με πάστα. Μόλις αποκτήσει τη σωστή υφή, άπλωσέ το μείγμα στο πρόσωπό σου, κάνοντας κυκλικές κινήσεις για περίπου ένα λεπτό. Ξέπλυνε το μίγμα με χλιαρό νερό και συνέχισε με την ενυδατική κρέμα ή το λαδάκι προσώπου σου.

Βρώμη και πράσινο τσάι για τα σημάδια 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο καταπραϋντικό από ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Ναι, ξέρουμε πόσο πολύ θέλεις να το πιείς, όμως αυτή τη φορά θα το χρησιμοποιήσεις στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σου. Συγκεκριμένα, τα αντιοξειδωτικά και η καφεΐνη που περιέχει το πράσινο τσάι, σε συνδυασμό με τη βρώμη, θα συμβάλλουν στη βελτίωση της  ροής του αίματος και στην ταχύτερη επούλωση των ουλών. Για να φτιάξεις αυτή τη μάσκα, θα ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

  • Αναμειγνύεις τη βρώμη με το πράσινο τσάι
  • Προσθέτεις σιγά σιγά νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια υφή που μοιάζει με πάστα
  • Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες από έλαιο jojoba ή γλυκό αμυγδαλέλαιο για επιπλέον υγρασία
  • Απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπό σου και την αφήνεις να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Έπειτα, την ξεπλένεις με χλιαρό νερό και μάντεψε ποιο βήμα ακολουθεί στη συνέχεια. Μα φυσικά, η ενυδατική προσώπου

Μαγειρεμένη βρώμη για ξηρό δέρμα

Εάν παλεύεις με το ξηρό δέρμα σου, τότε αυτή η DIY μάσκα θα σε εντυπωσιάσει. Η βρώμη, το μέλι και το κεφίρ, θα ενυδατώσουν το δέρμα σου και θα βελτιώσουν την όψη της επιδερμίδας σου. Για να δημιουργήσεις αυτή τη μάσκα θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρεμένη βρώμη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κεφίρ

Ανακάτεψε τα συστατικά και εφάρμοσέ τα στο πρόσωπό σου. Άφησε το μείγμα να δράσει για 10 με 20 λεπτά πριν ξεπλύνεις με χλιαρό νερό. Έπειτα, επίλεξε την προτιμώμενη ενυδατική κρέμα ή λαδάκι προσώπου.

Απλή μάσκα βρώμης για κάθε επιδερμίδα 

Αν και η ιδέα του συνδυασμού πολλών υλικών φαντάζει μοναδική, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις λάθος με μια απλή μάσκα βρώμης. Αν δεν θέλεις να περιπλέξεις τα πράγματα, τότε μπορείς πολύ απλά να συνδυάσεις αλεσμένη βρώμη και νερό μέχρι να δημιουργήσεις ένα μείγμα σε υφή πάστας. Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από τις αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες της βρώμης. Εφάρμοσε το μείγμα στο δέρμα σου για 10 λεπτά και στη συνέχεια ενυδάτωσε σωστά την επιδερμίδα σου.

Διαβάστε επίσης: 

Το πιο σημαντικό μάθημα που θα πάρει κάθε ζώδιο στη ζωή του

Δύο νευροεπιστήμονες εξηγούν ποια είναι η τέλεια πρωινή ρουτίνα

Πηγή: savoirville