Κλείσιμο

Όλα όσα θες να ξέρεις για τα συστατικά των καλλυντικών κατά την περίοδο του θηλασμού

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις περισσότερο καθώς πολλά καλλυντικά περιέχουν συστατικά τα οποία καλό θα ήταν να αποφύγεις.
Γιατί πρέπει να προσέχεις την επιλογή των καλλυντικών σου κατά τον θηλασμό;
Οι δερματολόγοι αναφέρουν πως υπάρχουν κάποια συστατικά που η νέα μανούλα που θηλάζει καλό είναι να αποφύγει για την περιποίηση του δέρματος της. Αυτά καλό είναι να αποφεύγονται και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι πάντα η επιλογή προϊόντων που περιέχουν συστατικά ασφαλή για το μωρό σου και την ανάπτυξη του. Τα νεογέννητα μωράκια είναι πολύ ευαίσθητα και κατά την περίοδο του θηλασμού είναι πιθανόν, μέσω της επαφής με το δέρμα σου, να μεταφερθούν συστατικά βλαβερά για την υγεία του. Μπορεί μια ενυδατική σώματος ή ένα αφρόλουτρο να μεταφέρει τέτοιες ουσίες στο μωρό σου, για αυτό και πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τις επιλογές των καλλυντικών σου κατά την περίοδο του θηλασμού.

Δύο από τα πιο γνωστά συστατικά καλλυντικών που πρέπει να αποφευχθούν κατά τον θηλασμό είναι η ρετινόλη και η υδροκινόνη.

• Ρετινόλη
Η ρετινόλη συνιστά ένα πολύ δραστικό συστατικό το οποίο βρίσκεται σε πολλές κρέμες και καλλυντικά, ωστόσο αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά που οι δερματολόγοι τονίζουν πως πρέπει να μην χρησιμοποιείται κατά την περίοδο του θηλασμού αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
• Υδροκινόνη
Η υδροκινόνη αποτελεί επίσης μια ουσία που πρέπει να αποφεύγεται και κατά τη διάρκεια της κύησης και κατά τον θηλασμό. Ως ουσία βρίσκεται σε προϊόντα που στοχεύουν στο να φωτίσουν το δέρμα και να εξαλείψουν τις διχρωμίες και τις πανάδες. Πάντα λοιπόν, όταν επιλέγεις προϊόντα περιποίησης κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό καλό είναι να διαβάζεις προσεκτικά τα συστατικά τους και αποφεύγεις αυτές τις δύο ουσίες. Υπάρχουν όμως και μερικά πολύ ευεργετικά συστατικά που καλό είναι να χρησιμοποιείς κατά τον θηλασμό ώστε να διατηρείς ενυδατωμένο το δέρμα σου.
Μερικά από τα πιο ασφαλή συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιείς για την περιποίηση του δέρματος σου και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τον θηλασμό είναι η Βιταμίνη C και E και η γλυκερίνη.
• Βιταμίνη C και E

Οι βιταμίνη C και E διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο και προστατευμένο από τον ήλιο και τις χρωστικές κηλίδες που λόγω ορμονών εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντικό είναι να προτιμάς καλλυντικά χωρίς άρωμα. Προϊόντα που περιποιούνται την επιδερμίδα και βοηθούν στην αντιμετώπιση των ραγάδων επίσης είναι ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Αναζήτησε προϊόντα με βιταμίνη C και E. Η C θα σε βοηθήσει επίσης να ελέγξεις την υπερμελάγχρωση από τις ορμονικές αλλαγές. Το Bio-

Oil – Skincare Oil Natural είναι επίσης μία καλή πρόταση αφού βοηθά στη βελτίωση της όψης των ουλών, των ραγάδων και της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος. Το τοξικολογικό προφίλ, η χημική δομή και το επίπεδο ενσωμάτωσης όλων των συστατικών που χρησιμοποιούνται, καθώς και το συνολικό επίπεδο ημερήσιας έκθεσης σε αυτά έχουν αξιολογηθεί και έχουν κριθεί ως ασφαλή για χρήση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης από έγκυες γυναίκες. 

• Γλυκερίνη και αλλά ενυδατικά συστατικά
Όταν θηλάζεις το δέρμα έχει ανάγκη από ενυδάτωση και η γλυκερίνη όπως και το shea butter και άλλα λαδάκια, ειδικά για το δέρμα κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, μπορούν να σου προσφέρουν μοναδική περιποίηση και θρέψη. Σημασία έχει να επιλεγείς απαλές συνθέσεις, υποαλλεργικές και χωρίς πρόσθετα αρώματα.
Το La Roche Posay Effaclar H Hydrating Cleansing Cream είναι καταπραϋντική και ενυδατική κρέμα καθαρισμού προσώπου.

Τέλος, πολύ σημαντικό κεφάλαιο είναι το αντηλιακό και η προστασία από τον ήλιο. Υπάρχουν αντηλιακά τα οποία περιέχουν συστατικά που ενισχύουν το δέρμα και το προφυλάσσουν από τις πανάδες. Είναι ελαφριά στην σύνθεση στους και oil-free ώστε να μην βαραίνουν την επιδερμίδα. Προϊόντα με υαλουρονικό και γαλακτικό οξύ τονώνουν το δέρμα ενώ παράλληλα καθαρίζουν τους πόρους. Η CeraVe SPF 50 Sunscreen είναι για όλους τους τύπους δέρματος και η νιασιναμίδη θα σε προστατεύσει από τις σκούρες κηλίδες και την ερυθρότητα.  Μπορείς λοιπόν να κάνεις τις επιλογές σου και για περαιτέρω ασφάλεια να απευθυνθείς στο γιατρό σου, που θα σε κατευθύνει προτείνοντας σου τα κατάλληλα προϊόντα.

Διαβάστε Ακόμη

Όλα όσα φτιάχνουν τη διάθεση των συντακτριών αυτήν την περίοδο

Brunch: αυγά scrambled με ρόκα και μπέικον

Πηγή: SAVOIRVILLE