Οι καλύτεροι συνδυασμοί αντιγηραντικών skincare συστατικών

Όταν μιλάμε για τα οφέλη διάφορων skincare συστατικών, συχνά επικεντρωνόμαστε σε ένα συστατικό τη φορά.

Στην πράξη, όμως, μια καλή ρουτίνα περιποίησης συνδυάζει διάφορα συστατικά που δρουν συμπληρωματικά μεταξύ τους. Αυτοί οι συνδυασμοί μπορούν να είναι ακόμη πιο αποδοτικοί ως προς τα skincare goals σου από το κάθε συστατικό ξεχωριστά.

Γι’ αυτό και αναλύουμε παρακάτω τους καλύτερους συνδυασμούς συστατικών για αντιγήρανση:

Πρωινός συνδυασμός: βιταμίνη C και αντηλιακό
Ένας αγαπημένος συνδυασμός για το ξεκίνημα κάθε μέρας. Ηβιταμίνη C προσφέρει λάμψη, έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Επίσης, προστατεύει το δέρμα από την πρόωρη γήρανση και έχει αντιγηραντική δράση η οποία ενισχύεται από το αντηλιακό. Το αντηλιακό δρα ως ασπίδα προστασίας στο δέρμα, επιτρέποντας στη βιταμίνη C να δράσει ανενόχλητη.

Βραδινός συνδυασμός: ρετινόλη και πεπτίδια
Η αξία της ρετινόλης σε ένα καλό αντιγηραντικό skincare routine είναι γνωστή. Έτσι, η θέση της στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης είναι δεδομένη. Πέρα από μειωμένη όψη λεπτών γραμμών και ρυτίδων, η ρετινόλη βοηθάει στον έλεγχο της ακμής, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, δρα ενάντια στις δυσχρωμίες και ενισχύει την ομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας. Παρόλο που ακούγεται σα να τα κάνει όλα (και σ΄ ένα βαθμό τα κάνει), ο συνδυασμός της με πεπτίδια είναι ιδανικός, ειδικά για τις ώριμες επιδερμίδες. Τα πεπτίδια ενυδατώνουν το δέρμα, μειώνοντας την εμφάνιση ξηρότητας από τη ρετινόλη και επιταχύνουν την παραγωγή κολλαγόνου. Μαζί, τα δύο συστατικά ενδυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό, μειώνοντας τους ερεθισμούς και κρατώντας το δέρμα λαμπερό, φωτεινό, ελαστικό και λείο.

Συνδυασμός για ακμή: σαλικυλικό οξύ και νιασιναμίδη
Δύο μαγικά συστατικά για επιδερμίδες με τάση για ακμή και σπυράκια. Τοσαλικυλικό οξύ καθαρίζει τους πόρους ενώ η νιασιναμίδη ενισχύει τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας. Μαζί, βελτιώνουν την εμφάνιση και την υγεία της λιπαρής επιδερμίδας με τάση για σπυράκια. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα αν εφαρμοστούν σε μεγαλύτερη ποσότητα απ’ όσο χρειάζεται.

Συνδυασμός αντιγήρανσης για όλους: υαλουρονικό οξύ και ρετινόλη
Ο συνδυασμός ρετινόλης με υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικός για όλους, αφού το υαλουρονικό οξύ καταπολεμά οποιαδήποτε ξηρότητα ή ερεθισμό μπορεί να προκαλέσει η ρετινόλη. Έτσι και το δέρμα δεν χάνει την υγρασία του και απολαμβάνει όλα τα οφέλη της ρετινόλης!

Συνδυασμός για αφυδατωμένες επιδερμίδες: νιασιναμίδη και κεραμίδες
Και τα δύο αυτά συστατικά ηρεμούν, καταπραΰνουν και ενυδατώνουν το δέρμα. Η νιασιναμίδη βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας, χαρίζοντας ομοιόμορφη όψη ενώ οι κεραμίδες ενυδατώνουν σε βάθος.

Προτού υιοθετήσεις κάποιο νέο προϊόν στη ρουτίνα περιποίησης σου, συμβουλεύσου το δερματολόγο ή τον αισθητικό σου.

Διαβάστε επίσης:

Το μυστικό για να στεγνώνεις τα μαλλιά σου εύκολα και σε χρόνο μηδέν

“Μη με αφήσεις ποτέ”: Το συγκλονιστικό βίντεο της Lacta με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Πηγή: savoirville