Ένα είναι το μυστικό για να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου ανάμεσα στα λουσίματα! Το ξηρό σαμπουάν κατέκτησε τις καρδιές μας και κέρδισε μια θέση στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης.

Όμως, παρά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, το ξηρό σαμπουάν δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.

Έτσι, γεννιέται η απορία: μήπως ήρθε η στιγμή να το αποχωριστούμε;

Χρησιμοποιούμε λάθος το ξηρό σαμπουάν;

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το dry shampoo είναι μια γρήγορη λύση και όχι μια θεραπεία ή λύση για να αποφύγεις τον καθαρισμό των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Όμως, πολλοί υποθέτουν, λανθασμένα, ότι αποτελεί πραγματικό υποκατάστατο του σαμπουάν, παρόλο που τίποτα δεν αντικαθιστά ένα καλό λούσιμο.

Εάν χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν, είναι καλύτερο να εφαρμόζεται μόνο εκεί όπου η λιπαρότητα είναι πιο αισθητή και όχι σε ολόκληρο το κεφάλι. Ο λόγος είναι ότι αντίθετα με το παραδοσιακό σαμπουάν, το οποίο ξεπλένει τη συσσώρευση, το ξηρό σαμπουάν την απορροφά για να μειώσει την εμφάνιση των λιπαρών μαλλιών. Έτσι, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβή συσσώρευση. Για να το περιορίσεις αυτό, χρησιμοποίησε το μόνο δύο έως τρεις ημέρες στη σειρά, το πολύ.

Πώς μπορεί το ξηρό σαμπουάν να είναι επιβλαβές;

Όσο αυξάνεται η δημοτικότητα του ξηρού σαμπουάν, τόσο οι κομμωτές αναφέρουν ότι παρατηρούν αυξανόμενα προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής. Έχουμε αναφερθεί στη σημασία της σωστής περιποίησης του τριχωτού, η οποία όμως συχνά αμελείται. Έτσι, παρόλο που το ξηρό σαμπουάν είναι μια καλή λύση ανάγκης, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για καθημερινή χρήση. Συγκεκριμένα, μπορεί να βλάψει τα μαλλιά, προκαλώντας φραγμένους θύλακες και χονδροειδή συσσώρευση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση και προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής με την πάροδο του χρόνου.

Τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντ’ αυτού;

Ένας καλός τρόπος απομάκρυνσης των υπολειμμάτων και ανακατανομής των ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής είναι το στεγνό βούρτσισμα. Επιπλέον, ο βαθύς καθαρισμός με ένα σαμπουάν απολέπισης θα ενισχύσει την υγεία του τριχωτού, την ανάπτυξη των μαλλιών και την απαλλαγή από τη συσσώρευση. Τέλος, ένα τονωτικό προϊόν για το τριχωτό της κεφαλής θα λειτουργήσει προστατευτικά, ενυδατικά και θα εξισορροπήσει το pH.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα σε επηρεάσει η πανσέληνος και τι άλλο να περιμένεις αστρολογικά αυτή την εβδομάδα

Τρίγωνο αλλαγής: Το σωσίβιό σου για τις ώρες που δεν έχεις ιδέα τι σου φταίει
 

Πηγή: savoirville

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις