Η βιταμίνη Ε είναι το μυστικό για να έχεις υγιή, δυνατά νύχια

Τα αδύναμα νύχια είναι κάτι που βιώνουμε όλες μας ανά καιρούς. Λευκά σημάδια, δυσχρωμίες, πολύ λεπτά νύχια που σπάνε εύκολα, είναι όλα σημάδια ότι τα νύχια σου είναι αφυδατωμένα και αδύναμα.

Γι’ αυτό, ο καλύτερος τρόπος να τα επαναφέρεις στην υγιή και δυνατή τους κατάσταση είναι η ενυδάτωση. Συγκεκριμένα, η χρήση ενός σούπερ ενυδατικού προϊόντος που περιέχει βιταμίνη Ε είναι η πιο σίγουρη επιλογή για επιτυχία.

Η βιταμίνη Ε ενδείκνυται για την επαναφορά της υγείας των νυχιών σου λόγω των ενυδατικών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της. Προστατεύει τα νύχια από τη φθορά από τις ελεύθερες ρίζες ενώ καταπολεμά βακτήρια και ιούς. Παράλληλα, παρέχει βαθιά ενυδάτωση στο σκληρό μέρος του νυχιού και το δέρμα γύρω από το νύχι. Σαν συστατικό η βιταμίνη Ε υπάρχει σε διάφορες μορφές. Υπάρχει σε προϊόντα περιποίησης που χορηγούνται με συνταγή γιατρού, προϊόντα περιποίησης όπως κρέμες και έλαια, μέχρι και συμπληρώματα διατροφής. Παρόλα αυτά μπορείς να ξεκινήσεις με ένα απλό λάδι ή κρέμα με βιταμίνη Ε.

Κοιτώντας το ζήτημα λίγο βαθύτερα, τι είναι αυτό που προκαλεί τη φθορά στα νύχια σου;

Συνήθως είναι κάποια διατροφική ανεπάρκεια σε Ωμέγα-3, ψευδάργυρο, βιοτίνη, βιταμίνη D ή βιταμίνη Ε. Έτσι, μπορείς να ενισχύσεις τα νύχια σου από μέσα προς τα έξω. Οι τροφές που θα βοηθήσουν την προσπάθεια σου είναι τα ψάρια, τα αυγά, τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι. Όμως, τι γίνεται εάν ήδη ακολουθείς μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή; Πιθανότατα, ο λόγος για τον οποίο έχεις αδύναμα νύχια που σπάνε είναι το πολύ συχνό πλύσιμο χεριών και η αυξημένη χρήση αντισηπτικών. Επίσης, η αδυναμία των νυχιών μπορεί να οφείλεται σε κάποιον εξωτερικό τραυματισμό. Μάλιστα, τα νύχια μπορεί να τραυματιστούν και από την απομάκρυνση ακρυλικού μανό.

Εάν τα νύχια σου είναι πολύ μαλακά, πιθανότατα φταίει η αυξημένη χρήση έντονων χημικών, όπως απορρυπαντικά, κάποιες θεραπείες νυχιών και υγρά καθαρισμού. Έτσι, μια συμβουλή για να μειώσεις τη φθορά στα νύχια σου είναι να φοράς γάντια όπου είναι δυνατό.

Σε αυτό το πλαίσιο, η βιταμίνη Ε ενδείκνυται ως θεραπεία αφού αυξάνει την ενυδάτωση στα νύχια ενώ προστατεύει από περιβαλλοντικές φθορές. Με αυτό τον τρόπο ενισχύει την αποκατάσταση και αναζωογόνηση των νυχιών. Επιπλέον, οι θρεπτικές ουσίες που προσφέρει αποτρέπουν τις παρανυχίδες και την ξηρότητα του δέρματος γύρω από τα νύχια καθώς και το κιτρίνισμα των νυχιών.

Επειδή τα νύχια αποτελούνται από νεκρά κύτταρα κερατίνης, χρειάζεται να λαμβάνουν τακτική ποσότητα αίματος γεμάτο από θρεπτικά συστατικά. Και η βιταμίνη Ε είναι αυτή που δίνει στο αίμα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα νύχια. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά τα φανταστικά οφέλη της, μπορεί να αντιστρέψει τη φθορά από το μανό και το ασετόν!

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι εάν θες να ενδυναμώσεις τα νύχια σου, αξίζει να δοκιμάσεις βιταμίνη Ε. Πόσο συχνά όμως πρέπει να τη χρησιμοποιείς; Μπορείς να ξεκινήσεις εφαρμόζοντας μια κρέμα χεριών με βιταμίνη Ε δύο φορές τη μέρα. Από εκεί και πέρα, κινήσου με βάση την ξηρότητα των νυχιών σου. Εάν είναι ιδιαίτερα ξηρά και αδύναμα, συνιστάται να δοκιμάσεις ένα έλαιο με βιταμίνη Ε για πιο πλούσια δράση.

Για να έχει αποτελεσματικότητα η χρήση της βιταμίνης πρόσεξε το εξής. Χρειάζεται τα νύχια σου να είναι εντελώς καθαρά και στεγνά προτού εφαρμόσεις κάποιο προϊόν περιποίησης. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν καθαρισμού χωρίς ασετόν και βάλε οινόπνευμα πριν τα βάψεις. Με αυτές τις απλές συμβουλές θα δεις τα περισσότερα οφέλη από τη θεραπεία και τα νύχια σου δυνατότερα από ποτέ.

Διαβάστε ακόμα 

5 τρόποι για να συνδυάσεις το αγαπημένο σου denim shorts

Η βιταμίνη Ε είναι το μυστικό για να έχεις υγιή, δυνατά νύχια

Πηγή: savoirville.gr
TAGS: νύχια