Γιατί ο μαξιμαλισμός θα είναι η τάση των επόμενων μηνών στο interior design

Με όλη την έμφαση στον μινιμαλισμό τα τελευταία χρόνια, ήταν επόμενο πως σύντομα θα ερχόταν στο προσκήνιο και μία άλλη τάση. Ο μαξιμαλισμός.

Το μαξιμαλιστικό στυλ ήταν μια αντίδραση στο μινιμαλιστικό κίνημα και έχει πτυχές και στοιχεία που είναι πρακτικά το αντίθετο των μινιμαλιστικών trends.

Οι λευκοί τοίχοι ή οι μινιμαλιστικά διακοσμημένοι τοίχοι και οι ήσυχες παλέτες χρωμάτων είναι απαγορευτικά στοιχεία για το μαξιμαλισμό. Όσον αφορά τη διακόσμηση, όσο πιο υπερβολική και πολύχρωμη τόσο το καλύτερο.

Σκέψου οτιδήποτε από πολύχρωμα διακοσμητικά, συλλογές και ιδιαίτερα έπιπλα, που μπορεί να έχεις αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου, συχνά σε ένα ευρύ χρωμάτων, υφών και στυλ. Αντί να εμφανίζει μία ή δύο από αυτές τις πτυχές, αυτό το στυλ τα παίρνει και τα χρησιμοποιεί όλα.

Ο μινιμαλισμός είναι η τάση που θέλει να απαλλαγείς από τα περιττά αντικείμενα και να χρησιμοποιείς μόνο τα πράγματα που χρειάζεσαι. Από την άλλη ο μαξιμαλισμός έχει να κάνει περισσότερο με την υπερβολή, τα χρώματα, τα σχήματα, τόνους και υφές για να δημιουργήσει έναν ‘’υπερβολικά γεμάτο’’ χώρο.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του μαξιμαλισμού
Αυτοί οι εξαίσιοι μαξιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι που μπορεί να έχεις δει στο Pinterest ή στο Instagram μπορεί να σε τρομάζουν. Είναι απαραίτητο να θυμάσαι ότι όταν αναδεικνύεις το στυλ σου στο σπίτι, όλα αφορούν εσένα και το μοναδικό σου γούστο.

“Ο μαξιμαλισμός είναι, κατά κάποιον τρόπο, πολύ πιο προσωπικός από τον μινιμαλισμό. Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο ένα πράγμα· είναι περίπλοκοι- και περίπλοκοι και πολύπλευροι – και η μαξιμαλιστική διακόσμηση το εκφράζει αυτό”, λέει η Nicole Alexander, η κύρια σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων πίσω από την εταιρεία Siren Betty Design.

Αυτό το στυλ επιτρέπει στην προσωπικότητα και τις εμπειρίες σου να λάμψουν πολύ πιο εύκολα από ό,τι σε έναν μινιμαλιστικό χώρο. Όταν πρόκειται για τον προσδιορισμό ενός μαξιμαλιστικού χώρου, αυτά είναι μερικά βασικά χαρακτηριστικά:

  • Layering
  • Επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε prints όπως floral, αφηρημένα και animal prints
  • Πλούσια, τολμηρά χρώματα
  • Μοναδικά statement κομμάτια
  • Ανάμειξη και ταίριασμα υφών και χρωμάτων
  • Πολλά αντικείμενα όπως βιβλία, αγάλματα, έργα τέχνης κ.λπ.
  • Συνδυασμός στυλ — συχνά, αλλά δεν περιορίζεται σε κλασικό, εκλεκτικό και boho

H Nicole Alexander αναφέρει ότι ο συνδυασμός χαλιών, ταπετσαριών, πινάκων και φωτογραφιών μπορεί να είναι μια εξαιρετική αρχή για την επιμέλεια ενός μαξιμαλιστικού δωματίου.

“Προσθέστε έπιπλα σε διαφορετικά μοτίβα και χρώματα. Κάθε λεπτομέρεια πρέπει να μοιράζεται την ιστορία του σπιτιού σου ή των ανθρώπων που ζουν στο χώρο.”

Πώς να ενσωματώσεις το μαξιμαλιστικό στυλ στο σπίτι σου
Ο καλύτερος τρόπος για να υιοθετήσεις την τάση είναι να ξεκινήσεις αργά. Η προσθήκη χρώματος, η τοποθέτηση μοτίβων αλλά και κομματιών διαφορετικών στυλ διακόσμησης είναι μία καλή αρχή.

Το μαξιμαλιστικό στυλ μπορεί να φαίνεται ακατάστατο, οπότε προσπάθησε να αποφύγεις τα υπερβολικά πολλά αξεσουάρ, τουλάχιστον στην αρχή.

Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Anne Hepfer συμβουλεύει:

“Προτείνω να ξεκινήσεις με βιβλία. Στη συνέχεια επίλεξε ένα αγαπημένο αντικείμενο για να τοποθετήσεις πάνω από τη στοίβα των βιβλίων. Η ιδέα είναι να προσθέσεις μερικά κομμάτια τη φορά.’’

Διαβάστε επίσης:

Το inclusivity στη σεξουαλική ευχαρίστηση είναι απαραίτητο και αυτή η καμπάνια το αποδεικνύει

«Τελειώνει με εμάς»: Ένα θαρραλέο και συγκινητικό μυθιστόρημα που σκαλίζει το μέσα σου

Πηγή: savoirville