Γιατί να συνδυάσεις τη ρετινόλη με το υαλουρονικό οξύ

Όσο λίγα κι αν γνωρίζεις για το skincare, όλο και κάπου θα έχεις ακούσει για τα θαυματουργά οφέλη της ρετινόλης.

Μπορεί να έχεις ακούσει όμως και για τον ερεθισμό που συχνά προκαλεί η χρήση της. Επειδή υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα οφέλη και τον ερεθισμό που σχετίζονται με τη ρετινόλη, οι ειδικοί προτείνουν το συνδυασμό της με άλλα συστατικά. Ένα εξίσου διάσημο συστατικό που συνδυάζεται άψογα με τη ρετινόλη είναι το υαλουρονικό οξύ.

Διάβασε παρακάτω γιατί τα δύο αυτά συστατικά ταιριάζουν τόσο μεταξύ τους αλλά και πώς να συνδυάσεις στη ρουτίνα περιποίησης σου.

Μια μορφή βιταμίνης Α, η ρετινόλη έχει αγαπηθεί για τα αντιγηραντικά οφέλη της.

Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Παράλληλα, όμως, η επιτάχυνση της κυτταρικής αναγέννησης που προκαλεί, οδηγεί σε αυξημένη ξηρότητα, ερυθρότητα και ερεθισμό στο δέρμα. Γι’ αυτό και θα βρεις προϊόντα ρετινόλης να περιέχουν και κάποιο ενυδατικό ή υγραντικό συστατικό. Ένα εκ των οποίων είναι και το υαλουρονικό οξύ.

Αγαπημένο για την πλούσια ενυδάτωση που παρέχει, είναι ένα φυσικό, υγραντικό συστατικό. Συγκεκριμένα, κλειδώνει την υγρασία στο δέρμα μειώνοντας την ξηρότητα. Μπορείς να το βρεις σε κρέμες, σε ορούς, ακόμα και σε κάποια προϊόντα ρετινόλης.

Διαβάζοντας τα παραπάνω ίσως ήδη έχεις καταλάβει γιατί ο συνδυασμός ρετινόλης με υαλουρονικό οξύ είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για το δέρμα σου. Εκεί που η ρετινόλη μπορεί να σου προκαλέσει ερυθρότητα, ξηρότητα και ερεθισμό έρχεται η πλούσια ενυδάτωση από το υαλουρονικό οξύ.

Έτσι, μειώνονται σε μεγάλο βαθμό τα αρνητικά επακόλουθα της συστηματικής χρήσης ρετινόλης.

Ιδανικά, χρησιμοποίησε τη ρετινόλη το βράδυ και ένα προϊόν με υαλουρονικό οξύ πρωί και βράδυ. Είτε το επιλέξεις σε μορφή ορού ή κρέμας, η χρήση του θα επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα σου. Επίσης, μην ξεχνάς την καθημερινή χρήση αντηλιακού, ειδικά μετά τα βράδια που έχεις εφαρμόσει ρετινόλη, καθώς η χρήση της αυξάνει τη φωτοευαισθησία του δέρματος.

Πέρα από το υαλουρονικό οξύ, μπορείς να συνδυάσεις τη ρετινόλη και με άλλα ενυδατικά συστατικά. Κάποιες από τις καλύτερες επιλογές με βάση τους ειδικούς είναι το έλαιο jojoba, το σκουαλάνιο και οι κεραμίδες. Μπορείς να εισάγεις περισσότερα από ένα στη ρουτίνα σου επιλέγοντας ένα προϊόν καθαρισμού με έλαιο jojoba ή σκουαλάνιο και μια κρέμα με κεραμίδες. Ο συνδυασμός περισσότερων ενυδατικών συστατικών θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά οποιαδήποτε ξηρότητα και ερυθρότητα προκαλέσει η ρετινόλη.

Εάν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει τη ρετινόλη, είναι καλύτερο να απευθυνθείς στο δερματολόγο ή τον αισθητικό σου για τη σωστή εισαγωγή της στη ρουτίνα περιποίησης σου. Επίσης, είναι καλό να γνωρίζεις ότι η χρήση της αντενδείκνυται εάν είσαι έγκυος ή θηλάζεις.

Διαβάστε ακόμα:

5 τρόποι για να βοηθήσεις το στήθος σου να νικήσει τη βαρύτητα

Υπάρχει τρόπος να κάνεις Instagram worthy τη μικρή κουζίνα σου

Πηγή: savoir ville