Γιατί η νιασιναμίδη είναι τόσο απαραίτητο συστατικό για την επιδερμίδα μας

H νιασιναμίδη είναι το συστατικό που πρέπει να προσθέσουμε στην καθημερινή μας φροντίδα, καθώς μπορεί να μας χαρίσει επιδερμίδα χωρίς ατέλειες και λαμπερή όψη. Η νιασιναμίδη θεωρείται πλέον σημαντικό συστατικό ομορφιάς, και όχι άδικα, αφού ειδικά τώρα που η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται από πολλά προβλήματα λόγω της χρήσης μάσκας και του στρες, φαίνεται να έχει τρομερά οφέλη. Φυσικά δεν αντιμετωπίζει μόνο το λεγόμενο «maskne».

Η πολύτιμη νιασιναμίδη σβήνει τα σημάδια της γήρανσης και τις λεπτές γραμμές, φωτίζει την επιδερμίδα, ανακουφίζει από πρηξίματα και ερυθρότητα, αφήνοντας το πρόσωπο βελούδινα απαλό και λαμπερό. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της είναι πως ενυδατώνει και ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό.

Τι είναι η νιασιναμίδη

Πρόκειται για μια υδατοδιαλυτή μορφή της βιταμίνης Β3, γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές της. Η νιασιναμίδη αποτρέπει την απώλεια υγρασίας, ενώ ταιριάζει ακόμα και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, γι’ αυτό την προτείνουν και οι δερματολόγοι. Αποτελεί πραγματικό skincare πολυεργαλείο, καθώς χάρη στο ουδέτερο pH της είναι ιδιαίτερα ευεργετική για όλους τους τύπους δέρματος, ενώ «συνεργάζεται» εξαιρετικά με όλα τα άλλα συστατικά, πλην της βιταμίνης C. Δεν είναι φωτοευαίσθητη και μπορεί να βοηθήσει τόσο τη νεανική όσο και την ώριμη επιδερμίδα.

Νιασιναμίδη σε κρέμα ή σέρουμ

Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα οφέλη της νιασιναμίδης, εφαρμόστε την στο δέρμα σε μορφή κρέμας ή σέρουμ και αφήστε την να απορροφηθεί καλά, πριν απλώσετε το επόμενο προϊόν. Στους ορούς εντοπίζεται σε πιο υψηλή συγκέντρωση, ωστόσο οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινήσετε με ένα προϊόν με χαμηλή περιεκτικότητα σε νιασιναμίδη, γιατί ειδικά στην αρχή ίσως σας προκαλέσει ένα μικρό ερεθισμό. Μείνετε πιστές στη χρήση της για δύο εβδομάδες, ώστε η επιδερμίδα να έχει τον χρόνο να προσαρμοστεί σε αυτή την ουσία.

Με ποια συστατικά μπορείτε να συνδυάσετε τη νιασιναμίδη για μέγιστο αποτέλεσμα;
Μπορείτε να εφαρμόσετε τη νιασιναμίδη με άλλα skincare συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τα κεραμίδια και η βιταμίνη C, για μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς. Το πρωί και πριν βγείτε από το σπίτι, μην ξεχνάτε την αντηλιακή σας κρέμα προσώπου.

Πηγή: Must