Γιατί επιδεινώνεται η ακμή μου; Οι τέσσερις βασικότεροι λόγοι

Αδιαμφισβήτητα η όψη μας επηρεάζει σημαντικά τη διάθεση μας, όμως δεν πρέπει να δίνουμε βάση μόνο σε αυτήν. Αν βρίσκεσαι, λοιπόν, κι εσύ σε μια χρονική περίοδο που το πρόσωπο σου δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις παρακάτω γραμμές για να ανατρέψεις τις υπάρχουσες συνθήκες.

Μάσκα μου πολυαγαπημένη

Εν μέσω της πανδημίας του covid-19 το νούμερο 1 αξεσουάρ που δεν αποχωριζόμαστε (δυστυχώς) με τίποτα είναι η μάσκα μας. Ωστόσο, χρειάζεται να γνωρίζεις πως το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη επηρεάζει σε αξιοσημείωτο βαθμό την επιδερμίδα σου. Συγκεκριμένα, ο ιδρώτας, τα έλαια, τα βακτήρια και η υγρασία που παράγεται κατά τη διάρκεια χρήσης της διευκολύνει τη δημιουργία και επιδείνωση της ακμής. Για αυτό προμηθεύσου μάσκες που προέρχονται από ένα ύφασμα, το οποίο αφήνει την επιδερμίδα να αναπνέει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται και φρόντισε να πλένεις το πρόσωπο σου με ένα ήπιο καθαριστικό μετά από κάθε χρήση.

Μήπως δεν πλένεις τη μαξιλαροθήκη σου τόσο συχνά όσο χρειάζεται;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μακιγιάζ, ατμοσφαιρικοί ρύποι και έλαια συσσωρεύονται στην περιοχή του προσώπου και αν δεν πλύνεις την επιδερμίδα σου πολύ καλά πριν κοιμηθείς, τότε όλα αυτά μεταφέρονται απευθείας στη μαξιλαροθήκη σου. Για αυτόν τον λόγο, μην ξεχνάς ποτέ να καθαρίζεις πολύ καλά το δέρμα σου και να αλλάζεις όσο πιο συχνά μπορείς τη μαξιλαροθήκη σου.

Η αυπνία δεν είναι σύμμαχος σου

Κι όμως ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και συμβάλλει τόσο στη ξεκούραση του σώματος μας, όσο και στην κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η επιδερμίδα μας. Κατά τη διάρκεια αυτού τα επίπεδα κορτιζόλης μειώνονται, γεγονός που συνεπάγεται τη μειωμένη εμφάνιση δερματικών ξεσπασμάτων. Για αυτό, προσπάθησε να κοιμάσαι επαρκώς σε καθημερινή βάση.

Εφαρμόζεις παραπάνω κρέμα από ότι πρέπει

Όχι, η εφαρμογή παραπάνω ποσότητας κρέμας δεν σημαίνει πως η θεραπεία θα πραγματοποιηθεί ταχύτερα και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Αντιθέτως, συνήθως τα προϊόντα που προορίζονται για τοπική χρήση ξηραίνουν το δέρμα και προάγουν την υπερβολική κατανάλωση ελαίων. Για αυτό προσπάθησε να τα χρησιμοποιείς όλα με μέτρο και στις κατάλληλες ποσότητες. Επομένως, η ακμή απαιτεί ειδική μεταχείριση και μικρές, αλλά αποτελεσματικές καθημερινές κινήσεις. Για αυτό, ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και επικοινώνησε με τον Δερματολόγο σου, ώστε να ακολουθήσεις μια εξατομικευμένη δερματική θεραπεία, ανάλογα με τις δικές σου, προσωπικές ανάγκες.

Διαβάστε επίσης:

Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών

5 πράγματα που χρειάζεται ένας Ταύρος από τον σύντροφό του και δεν τα διαπραγματεύεται
 

Πηγή: savoirville