Επτά tips για να έχεις πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά

Είναι γεγονός ότι η φροντίδα των μαλλιών είναι μια αρκετά πολυσύνθετη διαδικασία και το ταξίδι προς τα υγιή, λαμπερά και δυνατά μαλλιά προβλέπεται πολλές φορές απαιτητικό ή απρόβλεπτο.

Και επειδή δεν θέλουμε να κυνηγάς χίμαιρες, πρέπει να σου τονίσουμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή που θα σου χαρίσει εν μια νυκτί μακριά, πλούσια και δυνατά μαλλιά. Όλα εναπόκεινται στις δικές σου επιλογές, στις δικές σου αποφάσεις και στον γενικότερο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεσαι στα μαλλιά σου.

Φυσικά, υπάρχουν διάφορα μικρά tips ή συμβουλές που σίγουρα θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου. Άλλωστε ποια δεν επιθυμεί υγιή και λαμπερά μαλλιά;

Εμπιστεύσου τη βιοτίνη 

Η βιοτίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Η, βιταμίνη Β7 ή Β8, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία συμμετέχει σε ένα ευρύ φάσμα μεταβολικών διεργασιών τόσο στους ανθρώπους, όσο και άλλους οργανισμούς, οι οποίες σχετίζονται με τη χρήση των λιπών, των υδατανθράκων και των αμινοξέων, και εμπλέκεται στην πρωτεϊνοσύνθεση.

Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για τα μαλλιά μας, αφού συμβάλλει στη σύνθεση κερατίνης, το βασικό δομικό συστατικό της τρίχας, χαρίζοντάς τους δύναμη, λάμψη και ελαστικότητα. Η βιοτίνη προωθεί την καλή υγεία και ανθεκτικότητα της τρίχας κι όταν περιέχεται στα συμπληρώματα διατροφής ή ακόμα και στα προϊόντα περιποίησης συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της τρίχας, στην προστασία από την ξηρότητα και την αύξηση του όγκου των μαλλιών.

Περιόρισε το συχνό λούσιμο 

Ήρθε η στιγμή να αποδομήσουμε αυτόν τον μύθο που υποστηρίζει ότι πρέπει να πλένουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, το καθημερινό πλύσιμο μπορεί να οδηγήσει σε άκρως εύθραυστα μαλλιά ή μαλλιά που έχουν χάσει τη δύναμη και τη λάμψη τους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, προσπάθησε να περιορίσεις το πλύσιμο των μαλλιών σου σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σου θα έχουν άφθονο χρόνο να αναπνεύσουν και να αναπτυχθούν. Ακόμα, θα ήταν ωφέλιμο να εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου ένα καλό σαμπουάν και conditioner, που χαρακτηρίζονται για τα αναζωογονητικά οφέλη τους και δεν αφήνουν υπολείμματα κάνοντας τα μαλλιά να μοιάζουν λιπαρά ή να επιλέξεις κάποιο dry shampoo.

Επένδυσε στις μάσκες 

Η φροντίδα των μαλλιών είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία και οι μάσκες μαλλιών ένα ακόμα περιπλοκότερο ζήτημα. Κι αυτό γιατί; Γιατί συχνά αντιτίθενται ανάλογα με την εκάστοτε περίσταση, τον εκάστοτε τύπο ή την ανάγκη των μαλλιών μας. Ενώ τα conditioner χρησιμεύουν σε μεγάλο βαθμό για να καλύψουν τις ανάγκες των μαλλιών, προσθέτοντας μια προσωρινή λάμψη και μια αίσθηση αναζωογόνησης, οι μάσκες λειτουργούν λίγο πιο δραστικά. Πιο συγκεκριμένα, οι μάσκες διεισδύουν στον πυρήνα των μαλλιών και παρέχουν τα πολύ απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα ίχνη των οποίων παραμένουν πολύ μετά αφού ξεπλύνουμε τα μαλλιά μας.

Χρησιμοποίησε Detangler brush 

Πολλές βούρτσες μπορεί να ισχυρίζονται ότι ξεμπερδεύουν τα μαλλιά, αλλά οι ειδικά σχεδιασμένες βούρτσες που ξεμπλέκουν τους κόμπους ελαχιστοποιούν τη ζημιά κατά τη διάρκεια τέτοιων προσπαθειών. Με μια detangler brush θα ελαχιστοποιήσεις το επίπεδο θραύσης των μαλλιών σου και θα μειώσεις το σπάσιμο της τρίχας.

Sos: Τα μαλλιά είναι πολύ εύθραυστα και ιδιαίτερα όταν είναι βρεγμένα πρέπει να τα φροντίζεις με πολλή προσοχή.

Προστάτευσε τα μαλλιά σου από τη θερμότητα 

Τα αγαπημένα σου θερμικά εργαλεία styling, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σου. Φυσικά, όσο υψηλότερη είναι η θερμότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ζημιά που θα προκληθεί. Η προστασία με ένα καλό προστατευτικό θερμότητας πριν από από το styling, είναι υψίστης σημασίας. Κι αυτό γιατί; Γιατί τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα  δημιουργούν ένα φράγμα το οποίο επιτρέπει στα μαλλιά να παραμένουν ασφαλή από το κάψιμο ή το στέγνωμα, ενώ παράλληλα τους προσφέρει μια γενικότερη αίσθηση λάμψης.

Μην τα τυλίγεις με πετσέτα 

Ναι, η χρήση μιας πετσέτας μετά το λούσιμο φαντάζει ο ιδανικότερος και πιο εύκολος τρόπος για να απομακρύνεις το περιττό νερό από το τριχωτό της κεφαλής σου. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι η τριβή μεταξύ της πετσέτας και των μαλλιών τα κάνει να φριζάρουν αρκετά. Αντί για την πετσέτα λοιπόν, τύλιξε τα βρεγμένα σου μαλλιά με ένα παλιό καθαρό T-shirt ή μια πετσέτα από μικροίνες.

Επισκέψου συχνά τον κομμωτή σου 

Άλλο ένα βασικό tip για πιο δυνατά και λαμπερά μαλλιά είναι φυσικά οι συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Ιδανικά κάθε τρείς έως τέσσερις μήνες, ωστόσο εξαρτάται και από το πόσο υγιή είναι τα μαλλιά σου, ποια προϊόντα ομορφιάς χρησιμοποιείς και πώς τα χτενίζεις. Το κόψιμο των μαλλιών σου στην πραγματικότητα ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέας τρίχας. Οι σπασμένες άκρες και η ψαλίδα, όχι μόνο βλάπτουν την εμφάνιση και την αίσθηση των μαλλιών σου, αλλά επηρεάζουν επίσης και τη γενικότερη αποδυνάμωση τους.

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί οι εταιρείες δεν δημοσιεύουν μισθούς στις αγγελίες εργασίας

Oι μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο κόλπο καταρρίπτονται
 

Πηγή: https://www.savoirville.gr/7-tips-gia-pio-ygih-kai-lampera-mallia/