Έξι tips για να κάνεις το δέρμα σου να λάμπει με τη σωστή βραδινή ρουτίνα περιποίησης

Τους χειμερινούς μήνες αυτή η λάμψη μειώνεται και τη θέση της καταλαβαίνει η ξηρότητα και οι ερεθισμοί.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξεις θεαματικά την όψη της επιδερμίδας σου, ακολουθώντας φυσικά τη σωστή ρουτίνας περιποίησης, ειδικά το βράδυ που η επιδερμίδα αξιοποιεί περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά. Παρακάτω θα βρεις μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις στη βραδινή ρουτίνα σου. Αλήθεια, δεν είναι υπέροχο το συναίσθημα να ξυπνάς με μια αναζωογονημένη επιδερμίδα; Φυσικά και είναι, γι’ αυτό διάβασε τα παρακάτω tips.

Σωστός καθαρισμός προσώπου

Ξεκινάμε με το πρώτο και πιο απλό βήμα: πλύσιμο προσώπου. Πραγματικά, το σωστό πλύσιμο είναι το «κλειδί» μιας φρέσκιας, καθαρής και λείας επιδερμίδας. Ναι, ακόμα κι αν δεν φορούσες μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ιδιαίτερα, αν θέλεις να ξυπνάς με μια άκρως λαμπερή επιδερμίδα, τότε μπορείς να ακολουθήσεις και την κατεύθυνση του double cleansing. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πρώτα χρησιμοποιείς ένα oil ή balm cleanser για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ, κι έπειτα (αναλόγως και με τον τύπο του δέρματός σου) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ιδανικό προϊόν καθαρισμού.

Απολέπιση 

Συνεχίζουμε με ένα ακόμα tip για μια λαμπερή επιδερμίδα. Και ναι, αναφερόμαστε στην απολέπιση του προσώπου. Αν θέλεις πραγματικά το δέρμα σου να λάμπει, τότε πρέπει να ακολουθήσεις τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αφού η απολέπιση θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σου και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της φωτεινότητας της επιδερμίδας σου. Προσοχή όμως, μην το παρακάνεις. Μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Ενυδατική κρέμα 

Αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της πρωινής όσο και της βραδινής περιποίησής σου, πρέπει να είναι η σωστή ενυδάτωση. Ειδικότερα, αν θέλεις να ενισχύσεις τη λάμψη του προσώπου σου και να «κλειδώσεις» όλα τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποίησες προηγουμένως, τότε η ενυδατική κρέμα θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σου. Για ιδανικό αποτέλεσμα, προτίμησε μια κρέμα που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Μην ξεχνάς το νερό 

Πριν κοιμηθείς, θα ήταν ωφέλιμο να προσπαθήσεις να ενυδατώσεις λίγο ακόμα το δέρμα σου, πίνοντας ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Ίσως θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ, ότι τις μέρες που πίνεις περισσότερο νερό το δέρμα σου φαίνεται ακόμη πιο λαμπερό και σφριγηλό. Η ενυδάτωση του οργανισμού σου, έχει άμεσο αντίκτυπο και στην εμφάνιση του δέρματός σου.

Spot treatment 

Με τον όρο spot treatment αναφερόμαστε ουσιαστικά στις τοπικές θεραπείες που μπορείς να εντάξεις στη βραδινή σου ρουτίνα, προκειμένου να καταπραΰνεις το δέρμα σου, να μειώσεις ορατά την ερυθρότητα και να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά σπυράκια ή κάποια άλλη δερματική ατέλεια. Ποια είναι η διαδικασία; Εξαιρετικά απλή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια μπατονέτα και να εφαρμόσεις τοπικά το προϊόν στην «προβληματική» περιοχή. Άφησέ το να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και το επόμενο πρωί ξέπλυνε το πρόσωπό σου με άφθονο νερό.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να επιλέξεις το σωστό καλσόν και ο σωστός τρόπος να το φορέσεις

Γιατί χρειάζεσαι stretching στην καθημερινότητά σου ακόμα κι αν δεν αθλείσαι
 

Πηγή: savoirville
TAGS: ύπνος