6 λανθασμένες beauty συνήθειες στις οποίες πρέπει να βάλεις ένα τέλος

Μήπως η καθιερωμένη ρουτίνα ομορφιάς σου βομβαρδίζεται από κακές συνήθειες οι οποίες όχι μόνο δεν ευεργετούν το δέρμα σου, αλλά αντιθέτως προκαλούν σημαντική ζημιά; Είσαι τόσο οργανωμένη όσο θεωρείς ή απλά χρησιμοποιείς μανιωδώς αμέτρητα προϊόντα χωρίς να τα χρειάζεσαι; Έχεις κάνει έναν απολογισμό τα τελευταία χρόνια για να εξετάσεις αν και κατά τόσο έχουν επιτευχθεί οι στόχοι σου;

Θα μου πεις, γιατί τόσες ερωτήσεις. Γιατί θέλουμε να σε εντάξουμε σε ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τις κακές συνήθειες που άθελά σου μπορεί να έχεις συμπεριλάβει στην καθημερινή περιποίηση σου και τις οποίες φυσικά πρέπει να αποβάλλεις. Πριν όμως συμβεί αυτό, ίσως πρέπει να συνειδητοποιήσεις ποιες είναι αυτές οι κακές συνήθειες και τι αποτελέσματα μπορεί να επιφέρουν στο δέρμα σου.

Δεν αναγνωρίζεις/συνειδητοποιείς τις ανάγκες σου 

Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να εντάσσει στη ρουτίνα ομορφιάς σου προϊόντα επειδή απλά «πρέπει». Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες σου ή τι είναι πραγματικά σημαντικό για ‘σένα; Όταν δημιουργείς τη δική σου προσωποποιημένη ρουτίνα ομορφιάς, δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να παραβλέπεις τα δικά σου θέλω. Αν επιθυμείς να αισθάνεσαι περισσότερο δημιουργική και παραγωγική, τότε προσπάθησε να υιοθετείς συνήθειες που αντικατοπτρίζουν πραγματικά όλα όσα χρειάζεσαι και θα σε βοηθήσουν να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σου.

Αποθηκεύεις όσα περισσότερα προϊόντα μπορείς 

Μήπως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ατόμων που συσσωρεύουν μανιωδώς προϊόντα και τελικά δεν τα χρησιμοποιούν ή δεν τα χρειάζονται; Πολύ πιθανόν. Πρέπει να γνωρίζεις λοιπόν, ότι για να δημιουργήσεις την καλύτερη δυνατή ρουτίνα ομορφιάς χρειάζεσαι απλώς τις φόρμουλες που λειτουργούν ιδανικά για τις δικές σου ανάγκες. Και να θυμάσαι: “less is more”.

Χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα μαζί 

Ζούμε σε μια εποχή όπου πλέον έχει επέλθει κορεσμός στα προϊόντα ομορφιάς ή περιποίησης του δέρματος. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι έχεις αμέτρητες επιλογές και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πέφτεις στην παγίδα και επιθυμείς να δοκιμάζεις κάθε ξεχωριστό προϊόν που κάνει την εμφάνισή του, χωρίς να ανταποκρίνεται στις αληθινές ανάγκες σου.

Δεν φοράς καθημερινά αντηλιακό 

Ίσως είναι η πιο λανθασμένη συνήθεια που έχεις υιοθετήσει και ένα από τα πιο επικίνδυνα λάθη που διαπράττεις. Ακόμα κι αν περνάς όλη την ημέρα σε εσωτερικούς χώρους, ο ήλιος βρίσκει πάντα τον τρόπο να εισχωρεί μέσα από τα παράθυρα, γι’ αυτό πρέπει πάντα να προστατεύεις το δέρμα σου. Από σήμερα η αντηλιακή κρέμα σου πρέπει να γίνει η καλύτερη φίλη σου.

Απολεπίζεις πολύ συχνά το δέρμα σου 

Προσοχή! Η συχνή απολέπιση δεν ισοδυναμεί με καθαρό δέρμα. Το δέρμα στο πρόσωπό σου είναι πολύ ευαίσθητο και πρέπει να το αντιμετωπίζεις με τη μέγιστη προσοχή σου. Η συσσώρευση απολεπιστικών προϊόντων μπορεί πραγματικά να κάνει μεγάλη ζημιά στην επιδερμίδα σου. Αν χρησιμοποιείς ασύστολα το αγαπημένο σου scrub, προσπάθησε να αποβάλεις αυτή την κακή συνήθεια και να το εφαρμόζεις μόνο όταν το δέρμα σου είναι θαμπό ή 1-2 φορές την εβδομάδα.

Δεν χρησιμοποιείς ποτέ θερμοπροστατευτικά προϊόντα για τα μαλλιά σου 

Ακόμη μια κακή συνήθεια την οποία πρέπει να αποβάλεις αμέσως από τη beauty routine σου. Όπως το δέρμα σου, έτσι και τα μαλλιά σου έχουν τις δικές τους ανάγκες. Μια από αυτές είναι και η προστασία τους από τη θερμότητα. Tα αγαπημένα σου θερμικά εργαλεία styling, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σου. Φυσικά, όσο υψηλότερη είναι η θερμότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ζημιά που θα προκληθεί.

Η προστασία με ένα καλό προστατευτικό θερμότητας πριν από από το styling, είναι υψίστης σημασίας. Κι αυτό γιατί; Γιατί τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα  δημιουργούν ένα φράγμα το οποίο επιτρέπει στα μαλλιά να παραμένουν ασφαλή από το κάψιμο ή το στέγνωμα, ενώ παράλληλα τους προσφέρει μια γενικότερη αίσθηση λάμψης.

Διαβάστε ακόμη:

7 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για την Kaia Gerber

33 σκέψεις που κάναμε διαβάζοντας το νέο βιβλίο της Sally Rooney

Πηγή: Savoirville