DIY μάσκα από ασπράδια: Να τη δοκιμάσεις ή όχι;

Αγαπάμε το DIY και συχνά στρεφόμαστε σε αυτό ως λύση. Ειδικά στον τομέα της ομορφιάς όπου μια μάσκα από υλικά της κουζίνας σου φαντάζει πιο πρακτική λύση από κάποιον προϊόν. Όμως, παρόλο που πολλές από τις DIY beauty λύσεις μπορεί να δουλέψουν, συχνά κρύβουν κινδύνους που πρέπει να γνωρίζεις.

Έτσι, είναι και η περίπτωση της χρήσης ασπραδιών αυγού ως μάσκα προσώπου. Το βασικό όφελος που προσφέρουν τα ασπράδια αυγών είναι καλύτερη ενυδάτωση και εξασφάλιση της υγρασίας στο δέρμα. Παράλληλα, μπορεί να βοηθήσουν και ενάντια στα σπυράκια. Εάν αυτά τα οφέλη σ’ έπεισαν να εφαρμόσεις ασπράδια αυγών στο πρόσωπο σου με την πρώτη ευκαιρία, έχε στο νου σου τα εξής.

Τι να προσέξεις:

Το μεγαλύτερο ρίσκο με τη χρήση ασπραδιών αυγών ως μάσκα προσώπου είναι η πιθανότητα να έχουν σαλμονέλα. Παρόλο που είναι πολύ μικρή σαν πιθανότητα είναι καλό να είσαι προετοιμασμένη. Για να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα αυτή, πριν χρησιμοποιήσεις τα ασπράδια ως μάσκα βεβαιώσου ότι γνωρίζεις ακριβώς από που προέρχονται. Προχωρώντας, το επόμενο ρίσκο είναι η εμφάνιση αλλεργίας.

Ειδικά, αν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη μάσκα κοντά τους καθώς είναι πιο ευαίσθητα.

Τέλος, όπως και με οποιαδήποτε άλλη DIY θεραπεία κάνε ένα patch test σε ένα σημείο του δέρματος πριν την εφαρμόσεις σε όλο σου το πρόσωπο για να σιγουρευτείς ότι δεν θα σου προκαλέσει κάποιον ερεθισμό ή αλλεργική αντίδραση.

Αφού έχεις στο νου σου τις παραπάνω προφυλάξεις, μπορείς να προχωρήσεις φτιάχνοντας τη μάσκα σου ως εξής.

Συστατικά:

1 μεγάλο αυγό 1 κουταλιά γλυκού μέλι 1 κουταλιά γλυκού αβοκάντο 1 κουταλιά γλυκού γιαούρτι.

Διαδικασία:

Μέσα σε ένα μπολ, ανακάτεψε το μέλι, το αβοκάντο και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Σπάσε το αυγό και ξεχώρισε το ασπράδι από τον κρόκο. Έπειτα ανακάτεψε το ασπράδι μέχρι να αποκτήσει αφρώδη υφή.

Ξεχώρισε 2 κουταλιές του γλυκού από τον αφρό του ασπραδιού και βαλτές σε ένα άλλο μπολ. Ανακάτεψε το μείγμα με το μέλι, το αβοκάντο και το γιαούρτι με το ασπράδι. Αφού πλύνεις το πρόσωπο σου, άπλωσε τη μάσκα στο δέρμα σου. Άφησε τη για 10-15 λεπτά, ξέβγαλε καλά και εφάρμοσε την ενυδατική σου.

Διαβάστε ακόμη:

Πού θα βρεις τα καλύτερα energy smoothies, açai bowls και salad bowls για ένα πλήρες γεύμα στο γραφείο

Ποιες τροφές θα ήθελε ένας γαστρεντερολόγος να καταναλώνεις τακτικά

Πηγή: SAVOIRVILLE