«Banana» eyeliner: Η retro τάση που αναβιώνει και επιστρέφει δυναμικά στις εμφανίσεις μας

Υπάρχει άραγε ένα πιο διασκεδαστικό και λαμπερό makeup προϊόν από το eyeliner; Μάλλον όχι. Ή μήπως ναι; Οι απόψεις για ακόμα μια φορά διίστανται. Κι αυτό γιατί; Γιατί κατά καιρούς το eyeliner έχει αποδειχθεί ως ένα από τα makeup products που προκαλούν τη μεγαλύτερη πόλωση.

Και ναι, αν κάποιες προσπαθούν να αποφύγουν πάση θυσία το eyeliner, για κάποιες άλλες αυτό το προϊόν είναι το «κλειδί» για το ταξίδι της δημιουργικότητας. Εάν λοιπόν ανήκεις κι εσύ στη δεύτερη ομάδα και λατρεύεις να πειραματίζεσαι, τότε σίγουρα θα ενθουσιαστείς με το “banana” eyeliner, τη retro τάση που έκανε το ντεμπούτο της πίσω στα 60s.


Από πού προκύπτει η ονομασία της συγκεκριμένης τάσης; 
Όπως προαναφέραμε, το “banana” eyeliner κέρδισε για πρώτη φορά τις καρδιές μας τη δεκαετία του 1960, και τώρα κάνει μια δυναμική επιστροφή. Στην πραγματικότητα, το “banana” eyeliner δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια γραμμή που εκτείνεται πάνω από το καπάκι του κινητού βλεφάρου, δίνοντας ένα graphic floating effect στο look. Και φυσικά, όπως αντιλαμβάνεσαι, επειδή η γραμμή έχει μια μικρή καμπυλότητα όπως το σχήμα μιας μπανάνας, έχει καθιερωθεί ως “banana” eyeliner. Πού πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση; Στη γραμμή eyeliner, η οποία στο συγκεκριμένο makeup look είναι ορατή τόσο σε ανοιχτά όσο και σε κλειστά μάτια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Molly Bee (@beautsoup)


Ποιο είναι το στοιχείο που κάνει αυτή την τάση ξεχωριστή;
Ένας λόγος για τον οποίο αγαπάμε τη συγκεκριμένη τάση, είναι ότι εν αντιθέσει με παρόμοια στυλ eyeliner, είναι πολύ εύκολος ο τρόπος που μπορείς να την υιοθετήσεις. Ενώ πολλά αγαπημένα σχήματα eyeliner είναι εξίσου εκπληκτικά, δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που απαιτούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο δεξιοτήτων. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με το “banana” eyeliner. Ο λόγος είναι προφανής. Η καμπυλότητα της γραμμής είναι εκείνη που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Για σκέψου το. Σίγουρα είναι πολύ πιο απλό να δημιουργήσεις μια καμπυλωτή γραμμή παρά ένα cat eye look.


Αν έχεις ενθουσιαστεί και ανυπομονείς να «παίξεις» κι εσύ με τη συγκεκριμένη τάση, τότε θα ήταν ωφέλιμο να γνωρίζεις ότι ένα liquid, gel, ή cream eyeliner και φυσικά ένα μολύβι ματιών, θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το απόλυτο αποτέλεσμα. Ακόμα, αν θέλεις να τονίσεις την ήδη υπάρχουσα retro αισθητική της συγκεκριμένης τάσης, τότε μπορείς να επενδύσεις σε πολύ μακριές ψεύτικες βλεφαρίδες ή τουφάκια.

Διαβάστε ακόμη: 

6 viral skincare trends που είναι καλύτερο να αποφύγεις 

Τα 4 tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι άνετη και stylish την ίδια στιγμή

Πηγή: Savoirville