Ασκήσεις ηρεμίας: Δημιουργώντας την προσωπική σου «ρουτίνα» χαλάρωσης

Μετά από μία αγχωτική μέρα ή και εβδομάδα αυτό που θέλεις να κάνεις, είναι να μην κάνεις τίποτα. Θέλεις να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις και να μη σκέφτεσαι τίποτα.

Εγώ τουλάχιστον για αρχή θέλω να μη σκέφτομαι και απλά να κοιτάω τον τοίχο. Για λίγο. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, πόσο πολύ χαλαρώνεις στον ελεύθερό σου χρόνο; Συνήθως ελάχιστα.

Η χαλάρωση και η ηρεμία πρέπει να γίνουν κομμάτι της ρουτίνας σου αν θέλεις να συμβαίνουν όντως. Για να ξεχάσεις ό,τι σε αγχώνει ώστε να επικεντρωθείς σε εσένα και την ψυχολογία σου θέλει κι αυτό τον τρόπο του.Αλλά είναι απολαυστικός και η διαδικασία σε φέρνει ολοένα και πιο κοντά στην ηρεμία σου.

Πώς θα το καταφέρεις; Κάνοντας τα εξής:

Stretching

Όταν έχεις άγχος ή στρες οι μύες σου τείνουν να σφίγγονται με αποτέλεσμα να νιώθεις όλο το σώμα σου βαρύ και δυσκίνητο. Το stretching ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, ξεμουδιάζει τους πιασμένους μύες και ανακουφίζει άμεσα. Δοκίμασε το πριν το βραδινό σου ζεστό μπάνιο! Thank me later.

Βάλε χαλαρωτική μουσική

Η μουσική ακόμα κι όταν δεν το αντιλαμβάνεσαι, έχει την ικανότητα να αλλάξει όλη σου τη διάθεση. Έστω κι αν δεν έχεις όρεξη να ακούσεις κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι, κάνε το συνήθεια να ακούς μία χαλαρωτική playlist μόλις μπαίνεις στο σπίτι σου, έπειτα από μία δύσκολη μέρα. Θα δεις βελτίωση και στον ύπνο σου και στη διάθεσή σου.

Δες εδώ μερικές από τις πιο χαλαρωτικές λίστες στο Spotify

Ψέκασε τα σεντόνια σου με ένα mist λεβάντας

Η λεβάντα είναι γνωστή για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες. Η μυρωδιά της έχει κάτι το μαγικό που σε βάζει κατευθείαν σε διάθεση ηρεμίας, χαλάρωσης και σε προετοιμάζει για ύπνο. Αν αγαπάς τα αιθέρια έλαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο έλαιο με άρωμα λεβάντα σε μία συσκευή καύσης ώστε να αρωματίσεις όλο το σπίτι.

Self-care is Health Care

Ένα ζεστό ντους, μία μάσκα προσώπου, λίγος χρόνος αποκλειστικά για τον εαυτό σου έχουν πάντα θετικά αποτελέσματα στη διάθεση και την ψυχολογία σου. Ό,τι κι αν είναι το self-care για σένα να θυμάσαι πως είναι σημαντικό κι όχι άσκοπος χρόνος.

Η ρουτίνα χαλάρωσης είναι σημαντική. Και μπορείς να δημιουργήσεις τις δικές σου συνήθειες, τις οποίες αν επαναλαμβάνεις καθημερινά θα σε βάζουν κατευθείαν σε καλύτερο mood.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι εταιρείες δεν δημοσιεύουν μισθούς στις αγγελίες εργασίας

Oι μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο κόλπο καταρρίπτονται

Πηγή: savoirville