Ζώα συντροφιάς: 180 σωματεία στηρίζουν το νέο νομοσχέδιο και εξηγούν γιατί

Της Σταματίνας Σταματάκου

Καθημερινές είναι οι ανακοινώσεις φιλοζωικών σωματείων που στηρίζουν το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, όπως παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Μετά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας που ανέφερε ότι περισσότερες από 100 φιλοζωικές οργανώσεις στηρίζουν το νέο νομοσχέδιο, η φιλοζωική κοινότητα "Εμείς, οι Αδέσποτοι." ανακοίνωσε ότι 180 σωματεία καλωσορίζουν το νέο νομοσχέδιο.

"Η ΥΓΙΗΣ φιλοζωική κοινότητα ένωσε την φωνή της και έγινε η φωνή των ανυπεράσπιστων αδέσποτων που βασανίζονται στους ελληνικούς δρόμους, γιατί ποτέ κανένας δεν τόλμησε το καινοτόμο, κανένας δεν τόλμησε να ασχοληθεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, ως το κοινωνικό πρόβλημα που εκθέτει τη χώρα μας παγκοσμίως!", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επίσης, σημειώνει σχετικά με τη μεταφορά της αρμοδιότητας: "Γιατί κανένας και ποτέ δεν τόλμησε να τα βάλει με την ασυδοσία των δήμων ή να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι του ΥΠΑΑΤ, και να πει φτάνει ως εδώ, φτάνει στο κυνήγι των εθελοντών που ξημεροβραδιάζονται στους δρόμους καλύπτοντας το κενό της πολιτείας, φτάνει στα ψέματα και στις ανύπαρκτες και αντιφιλοζωικές πρακτικές, φτάνει στις απειλές".

"Με αισιοδοξία και ανυπομονησία περιμένουμε το νομοσχέδιο που σχεδίασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος και που το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζεται να υλοποιήσει, ώστε επιτέλους, το πρόβλημα των αδέσποτων να σταματήσει να εκθέτει και να στιγματίζει την χώρα μας! Για το καλό όλων", καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Η φιλοζωική κοινότητα 180 σωματείων, Ελλάδας και εξωτερικού, μαζί με χιλιάδες εθελοντές στηρίζει το Νέο νομοσχέδιο που βάζει φρένο στις ανεξέλεγκτες γέννες, οργανώνει και ενώνει σωματεία, δήμους και κτηνιάτρους, με σκοπό την ορθή διαχείριση του κοινωνικού προβλήματος που λέγεται αδέσποτα ζώα.

Δίνει την ευκαιρία, μέσα από νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, να υιοθετηθούν ζώα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, φέρει τους δήμους προ των ευθυνών τους, τους οργανώνει και τους προτρέπει να συνεργαστούν με φιλοζωικά σωματεία και με έμπειρους εθελοντές.

Η ΥΓΙΗΣ φιλοζωική κοινότητα ένωσε την φωνή της και έγινε η φωνή των ανυπεράσπιστων αδέσποτων που βασανίζονται στους ελληνικούς δρόμους, γιατί ποτέ κανένας δεν τόλμησε το καινοτόμο, κανένας δεν τόλμησε να ασχοληθεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, ως το κοινωνικό πρόβλημα που εκθέτει τη χώρα μας παγκοσμίως!

Γιατί κανένας και ποτέ δεν τόλμησε να τα βάλει με την ασυδοσία των δήμων ή να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι του ΥΠΑΑΤ, και να πει φτάνει ως εδώ, φτάνει στο κυνήγι των εθελοντών που ξημεροβραδιάζονται στους δρόμους καλύπτοντας το κενό της πολιτείας, φτάνει στα ψέματα και στις ανύπαρκτες και αντιφιλοζωικές πρακτικές, φτάνει στις απειλές.

Η φωνή 180 σωματείων, ενώνεται και λέει:
ΝΑΙ στο νέο νομοσχέδιο γιατί φαίνεται να κινείται σε σωστές βάσεις.
ΝΑΙ στο δημόσιο και εποικοδομητικό διάλογο για την βελτίωση του.
ΝΑΙ στις υγιείς συνεργασίες με δήμους και με επιστημονικούς φορείς.

Με αισιοδοξία και ανυπομονησία περιμένουμε το νομοσχέδιο που σχεδίασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος και που το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζεται να υλοποιήσει, ώστε επιτέλους, το πρόβλημα των αδέσποτων να σταματήσει να εκθέτει και να στιγματίζει την χώρα μας!
Για το καλό όλων.

Πηγή: skai.gr