Υποβαθμισμένος χώρος στον Δήμο Μοσχάτου μεταμορφώθηκε σε χώρο στάθμευσης-πρασίνου

Ένας χώρος εντελώς υποβαθμισμένος, όπως είναι το οικόπεδο Πασά στον Ταύρο, το οποίο επιβάρυνε περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή, αξιοποιήθηκε και με τις κατάλληλες διαμορφώσεις θα αποτελεί πλέον έναν δημόσιο χώρο στάθμευσης και πρασίνου, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Ο διαμορφωμένος χώρος είναι επιφάνειας 1.266 τ.μ. και χωρητικότητας 39 θέσεων (εκ των οποίων οι 2 ΑμεΑ) και αναμένεται να συμβάλει στην κυκλοφοριακή βελτίωση της περιοχής, με προτεραιότητα την ασφαλή πρόσβαση των πεζών και ΑμεΑ στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Εκτός από την χρήση του ως πάρκινγκ, το δημοτικό οικόπεδο Πασά δενδροφυτεύθηκε πλήρως, με σκοπό τη δημιουργία και χώρου πρασίνου στον Ταύρο, ενώ στις εργασίες περιλαμβάνονται και η διαμόρφωση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος στις παρακείμενες οδούς. Το έργο ολοκληρώθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ύψους 180.000 ευρώ και παραδόθηκε σε χρήση.

«Παραδίδουμε στην κοινωνία του Ταύρου έναν σύγχρονο και καλαίσθητο χώρο στάθμευσης και πρασίνου. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας με ένα έργο απαραίτητο για τους συμπολίτες μας, πάντα ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου.

Πηγή: skai.gr