Κλείσιμο

Το αιολικό πάρκο της ΤΕΡΝΑ στο νησί του Αγίου Γεωργίου επισκέφτηκε η ΟΝΝΕΔ

Με αφορμή τις δράσεις της ΟΝΝΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παύλος Μαρινάκης, ο Β’ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννης Αναστασόπουλος και ο Γραμματέας Οργανωτικού Ορφέας Γεωργίου επισκέφτηκαν το νησί του Αγίου Γεωργίου και το αιολικό πάρκο που έχει εγκατασταθεί εκεί, ένα έργο που αποτελεί ορόσημο για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.
 
Στις εγκατάστασεις της ΓΕΚ Τέρνα, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ ξεναγήθηκαν από τον Άγγελο Παναγούλια, Saint George Wind Farm Supervisor Operation & Maintenance Departement και τους υπαλλήλους που απασχολούνται στο έργο. 
 
Στο νησί του Αγίου Γεωργίου το οποίο βρίσκεται μόλις 12 μίλια από το Σούνιο, έχουν εγκατασταθεί 23 ανεμογεννήτριες, με μέση ετήσια παραγωγή 3000 MWH, δημιουργώντας ενέργεια ικανή για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες πάνω από 40.000 νοικοκυριών χωρίς να καταστρέφει τη βιοποικιλότητα του νησιού. 
 
Αυτή τη στιγμή, με υπόγειο καλώδιο που μεταφέρει ρεύμα στο Λαύριο, περίπου 15.000 νοικοκυριά τροφοδοτούνται ενεργειακά από το αιολικό πάρκο, το οποίο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες υλοποιημένες επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς από τη λειτουργία του αποφεύγονται πάνω από 180.000 τόνοι εκπεμπόμενων ρύπων και πάνω από 60.000 τόνοι πετρελαίου.


 
Το έργο έχει δημιουργήσει παράλληλα, μεγάλα οικονομικά οφέλη, τόσο για τους καταναλωτές, αφού η αιολική ενέργεια ως καθαρή μορφή ενέργειας οδηγεί σε μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, όσο και για την πολιτεία με τον τοπικό Δήμο να λαμβάνει ετησίως ανταποδοτικό τέλος της  τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ. 
 
Με το πέρας της επίσκεψης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Αιολικό Πάρκο του Αγίου Γεωργίου αποτελεί το φάρο της εξέλιξης στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, δίνοντας μια ανάσα ως προς την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και το έναυσμα για τη στροφή σε μια πιο πράσινη και φιλική στο περιβάλλον οικονομία. Τέτοια έργα-ορόσημα  εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για νέους και καταρτισμένους ανθρώπους και παράλληλα ανταποδοτικά οφέλη προς το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Με το σχέδιο ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη και την ελπίδα να αποτελέσει η χώρα μας μέσω του μοναδικού της φυσικού πλούτου και της ξεχωριστής γεωμορφολογίας της, ένα τόπο που θα προσελκύσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του παγκόσμιου επενδυτικού κοινού».
Πηγή: skai.gr