Τιτανομαχία: Bασανιστικός θάνατος τεράστιου κροκόδειλου από πύθωνα (pics)

Αργό και βασανιστικό θάνατο βρήκε από έναν πύθωνα ένας κροκόδειλος, ο οποίος από «κυνηγός» μεταβλήθηκε σε θύμα...

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αυστραλός Μάρτιν Μιούλερ αντελήφθη θορύβους σε μία σχεδόν αποξηραμένη κοίτη ενός ποταμού στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, όπου απολάμβανε αμέριμνος την βόλτα του με το καγιάκ του.


The snake appears at the tail of the freshwater crocodile

Ο  Μιούλερ  θεώρησε ασυνήθιστους τους θορύβους που άκουγε, όταν όμως έφτασε κοντά στην πηγή της φασαρίας, διαπίστωσε ότι είχε βρεθεί ενώπιον μίας ασύλληπτης μονομαχίας ζωής ή θανάτου μεταξύ ενός πύθωνα κι ενός μεγάλου κροκόδειλου.Ο νεαρός Αυστραλός δεν έχασε την ψυχραιμία του, και με τη φωτογραφική του μηχανή άρχιζε να καταγράφει τις απίστευτες εικόνες από την τιτανομαχία μεταξύ των δύο ερπετών, που έληξε με θριαμβευτή το φίδι, το οποίο κατάφερε να εγκλωβίσει τον αντίπαλό του στην συνέχεια άρχισε να τον καταπίνει ολόκληρο με έναν θανάσιμο εναγκαλισμό. Ο  Μιούλερ μοιράστηκε τις εμπειρίες του με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τα ανεπανάληπτα καρέ να γίνονται ανάρπαστα στο διαδίκτυο.

The slithering reptile's hefty coils are wrapped around the crocodile as one of its feet pokes out


Σύμφωνα με τον Μάικλ Τζόουνς, υπεύθυνο πάρκου άγριας ζωής της περιοχής, το είδος του πύθωνα που καταγράφηκε στις εικόνες είναι ο πύθωνας της ελιάς (olive python), το μήκος του οποίου φτάνει και ξεπερνάει σε ορισμένες περιπτώσεις τα τέσσερα μέτρα σε μήκος, ενώ πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο είδος φιδιού σε ολόκληρη την Ωκεανία.

The colossal trunk of the snake winds around the crocodile on the murky swamp floor - they huge snake's are known to reach 13ft in length

Οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού ζουν στους βάλτους, τα έλη και τις εκβολές των ποταμών στην βόρεια πλευρά της Αυστραλίας και συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων ειδών κροκοδείλων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μήκος τους μπορεί να ξεπεράσει τα έξι μέτρα και σε βάρος σχεδόν τον ένα τόνο.