Θετική ανταπόκριση

Θετική ανταπόκριση
Πρωτοβουλίες για την εξοικονόμηση του νερού αναλαμβάνει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Διοργανώνει διήμερο συνέδριο στην Καλαμάτα στις 29 και 30 Μαΐου, όπου θα παρουσιαστούν ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Παράλληλα, η ΚΕΔΚΕ προσφέρει κίνητρα για την εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης του νερού σε αρκετούς δήμους που έχουν πρόβλημα επάρκειας.

Σε επιστολή του, ο πρόεδρός της Νικήτας Κακλαμάνης, συγχαίρει την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, της εφημερίδας Καθημερινή, του δικτύου Μεσόγειος SOS, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τις χάρτες εθελοντικών δεσμεύσεων για το νερό.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.
Είπε ότι κάποιοι ειρωνεύτηκαν τη χάρτα για την εξοικονόμηση νερού χαρακτηρίζοντάς την πράσινα άλογα αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε να βγάλει άλλη.

Την χρησιμοποίηση διπλών δικτύων διανομής νερού και την κατασκευή κλειστών αγωγών για την ύδρευση αγροτικών περιοχών, προτείνει μέσω του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ελληνικής υδροτεχνικής ένωσης και καθηγήτρια του ΑΠΘ Ευαγγγελία Αναστασιάδου.

Για τους πολίτες, προτείνεται μεταξύ άλλων, έλεγχος των σωληνώσεων μέσα και έξω από το σπίτι για τυχόν διαρροές, τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων να είναι πάντα γεμάτα όταν πλένουν και κατά την πλύση της βεράντας, του μπαλκονιού ή του πεζοδρομίου να χρησιμοποιείται κουβάς και όχι το λάστιχο.

Οι τρείς χάρτες:

*
*
*
Πηγή: skai.gr