Κλείσιμο

Θετικές οι πρωτοβουλίες του ΣΚΑΪ

Θετικές χαρακτηρίζει τις πρωτοβουλίες του ΣΚΑΪ και την έντονη ευαισθητοποίηση του σε θέματα περιβάλλοντος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης τόνισε ότι τιμά τους αγώνες που δίνουν δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης και μάλιστα έγκυρα και έγκριτα μέσα όπως ο ΣΚΑΪ, που δείχνει την ευαισθησία του απέναντι στο περιβάλλον και τα δάση.

Η δήλωση έγινε με αφορμή ερώτηση για την έκταση των 32 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Χατζηγάκης από τα Τρίκαλα υποστήριξε την αναγκαιότητα αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας, επισημαίνοντας ότι οι νόμοι που διέπουν την προστασία των δασικών εκτάσεων τα τελευταία 50 χρόνια έχουν καταστεί αιτία για σειρά καταπατήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι φρένο στα έργα για την ανέγερση Ιδρύματος στην έκταση του Πανοράματος έβαλε η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Όπως μάλιστα αναφέρουν πολλοί, η συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζει με εκείνη της έκτασης στο Γραμματικό, που ανταλλάχθηκε με τμήμα της Βιστωνίδας.
Πηγή: skai.gr